banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

BARO: soğukkanlı ve temkinli olunmalıdır


Şanlıurfa sınırlarına düşen bu top mermileri komşuda süregelen iç savaş havasını bir anda bölgemize de taşıdı. Yapılan ilk resmi açıklamalara göre Suriye'den ateşlenen top mermileri, Akçakale ilçemizde aralarında bir anne ile üç çocuğunun da olduğu 5 kişinin ölümüne 9 kişinin yaralanmasına yol açtı.

konuyla ilgili basın açıklaması yapan Şanlıurfa Barosu; "Ekrana yansıyan acı görüntüler bize sokakların travma içinde olduğunu gösterdi. Bunca top atışı altında uyumaya çalışan çocukların yaşadığı korkulu anları anlatmaya bile gerek yok.  

Birkaç haftadır sınırın hemen dışında süren çatışmalar nedeniyle korkulu günler yaşayan Akçakale’liler oldukça tedirgin haldeydi.

Buna rağmen top mermisi düşen bu bölgelerin neden tam olarak boşaltılarak, insansız hale getirilmediği soruları cevabı aranması gereken bir sorulardır.

Öyle anlaşılıyor ki Suriye’de yaşanan bu insani facia uluslar arası güç dengelerinin hamleleriyle bir süre daha devam edecektir. Gelen top mermilerinin düştüğü bölgeler ve meydana gelen ağır can kayıpları göz önünde bulundurulduğunda bizlere Akçakale’de yaşayan insanların yaşam hakkının ciddi şekilde tehlikede kalmaya devam edeceğini gösteriyor.

Akçakale başta olmak üzere sınır boyundaki kentlerde sığınakların da olmadığı dikkate alındığında işin vahameti daha da ağırlaşmaktadır. Bu nedenle gerekli önlemlerin alınarak bu yerlerin uzman görüşleri de nazara alınarak gerekiyorsa acilen geçici olarak insandan arındırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu olay nedeniyle, Türkiye’nin olası bir savaşa sürüklenmesi ihtimali de göz ardı edilmemelidir. Çünkü yakın tarihimizde Enver Paşa’nın isteğiyle Alman Amiral Souchon'un komutasındaki Goeben, Breslau ve birkaç Osmanlı savaş gemisinden oluşan bir donanmanın Karadeniz'e açılarak Rusya’nın limanlarını bombalaması sonucu Osmanlı İmparatorluğunun içinden çıkamayacağı bir savaşa sokuldu. Bu nedenle bundan sonra da Suriye ile Türkiye’yi karşı karşıya getirerek savaşa sokacak olası tahrik amaçlı, kasıtlı olarak “sınır aşan” bombalara karşı herkes soğukkanlı ve temkinli olunmalıdır.

Bu vesileyle bu acı olayda yaşamlarını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz." dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.