banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Baro; Konuşulanlar daha önemliydi
Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. İrfan Güven panelde yaşanan olaylar için çok sert bir yazılı açıklama yaptı. İşte o açıklama; Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Haftası dolayısıyla DEĞİŞİM SÜRECİNDE TÜRKİYEde İNSAN HAKLARI konulu bir panel yaptı.  Halka açık olan panele konuşmacı olarak
Sayın Cengiz ÇANDAR     sayın Altan TAN   sayın Mümtazer Türköne katıldı. İlginin Oldukça yoğun olduğu panelde Salonda 1000 kişi vardı. Yer bulamayan bir o kadar da izleyici geri dönmek zorunda kaldı.
Oldukça güzel geçen panelin ilk iki konuşmacısı sayın Altan TAN ve Sayın Cengiz ÇANDAR’ın ardından sıra sayın Mümtaz’er TÜRKÖNE’ye geldiğinde tahminen 10-15 kişilik genç ayağa kalkarak alkış tutmaya başladı. Öğrenci olduğunu tahmin ettiğimiz gençler yan yana duracak şekilde toplanmışlardı. Organizeli bir şekilde alkışlarla konuşmanın yapılmasını engellenmeye çalıştılar. Kendilerini ifade etmeleri için bir süre onları dinledik ama kesin tavırlarını sürdürmeye kararlı görünüyorlardı. Kısa bir ara verdik. Ve devam ettik Bu arada dışarı çıkan gençler yeniden içeri gelerek panelimizi sabote etmeye devam etti. Gerek Oturum Yöneticisi, gerek sayın Altan TAN ve gerek ise Sayın Cengiz ÇANDAR’ın ve baro başkanı olarak benim ikna çabalarına rağmen bu gençler tavırlarını değiştirmediler. Hoşgörümüze karşılık alamadık. Bizce Burada karşı konulan değerli bir akademisyen olan sayın TÜRKÖNE değildi.  Karşı konulan toplantı yapma hakkımız ve ifade hürriyeti idi. Tabi ki dinleyicilerin bilgilenme özgürlüğü idi.

 

Bunun üzerine hukuk kurumu olarak yapmamız gereken en doğru şeyi yaptık ve paneli bu aşamadan sonra sona erdirdik. Çünkü gençlere yönelik salonda bulunan izleyicilerden de tepki gelmeye başladı. Ve biz tatsız bir olay yaşanmaması için bu şekilde bir karar aldık. Türkiye değişim sancıları yaşıyor. Bu tür olaylar ilk değil son da olmayacak. Biz bunu ifade özgürlüğüne yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. ve şiddetle kınıyoruz. Bu gençlerin talihsiz girişimi, düşünce, ifade ve hoşgörü konusunda biraz daha yol almamız gerektiğini gösteriyor. Biz basında panelin bu basit olayla değil de içeriğiyle anılmasını isterdik.  Hafta içinde Baro Yönetim Kurulu olarak da konuyu enine boyuna ele alacağız.  Şanlıurfa Barosu olarak İnsan Haklarına alanındaki çalışmalarımız ise devam edecek denildi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.