banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

BARO Başkanı Günyüzü Derneğinin Konuğu Oldu



Özellikle güncel konuları, ülke genelindeki sorunları, çıkan kanunları ve yardıma muhtaç insanların nelere ihtiyaçları olduğu konularını tartışan ve çözüm üretmeye çalışan Günyüzü derneği Başkanı Osman Gerem ve üyeleri, her hafta olduğu gibi bu hafta da önce Şanlıurfa genelindeki depremzede Vanlılar olmak üzere yardıma muhtaç ailelerin tesbit edilmesi, nelere ihtiyaçlarının belirlenmesi ve tesbit edilen ailelere neler yapıldığı konuşulduktan sonra, konuk edilen BARO Başkanı Av. İrfan Güven’e yeni çıkarılan kanunlar, yapılması düşünülen Çek düzenlemeleri, Molotof kokteylin silah kabul edilmesi, haciz işlemleri konusuyla ilgili fikirleri soruldu.
Çek konusunda yapılması düşünülen düzenleme ile alacaklıların mağdur olacaklarını düşündüğünü belirten Şanlıurfa BARO Başkanı Av. İrfan Güven, “Devlet adil olmalı, hakka, hukuka uygun davranmalıdır. Bir yasa çıkarırken çok iyi düşünmelidir. Şayet çek ile ilgili düzenlemeler getirilirken alacaklılar mağdur edilecekse çok yanlış olur. Bu konuda çeki veren Bankanın sorumluluğunu arttırmalı, dolayısıyla çek verirken dikkatli davranmaları sağlanmalı. Düşünmeden çıkarılacak yasalar alacaklı vatandaşı mağdur eder” dedi.
Molotof kokteylin silah gibi kabul edilmesi ve ona göre cezai işlemin uygulanmasının ne derece etkili olacağı konusundaki soru üzerine de, Başkan Av. İrfan Güven, “Bu düzenleme çocukların tutuklanmasına yol açacak ki, zaten birilerinin daha önce olduğu gibi çocukları ön planda kullanacağı düşünülürse yanlış olacağı kanaatindeyim. Benim düşüncem, özellikle çocukların suçlardan uzak tutulması konusunda yapılacak her türlü çabanın sürdürülmesidir” diye cevap verdi.
Başkan Av.Güven, haciz, dil-renk-inanç sorunu konularında da şöyle dedi;
“Ülkemizde dil, renk, inanç sorun oluyor. Baş örtüsünü engellemek, dilini konuşmasını yasaklamak tabiî ki çeşitli sorunlara yol açar. Devlet her zaman adil olmalı, hakka-hukuka uygun davranmalıdır.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.