banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

İslam coğrafyalarında yaşanan katliamlara dikkat çeken Düşünce İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Lokman Özkan yazılı basın açıklaması yaptı.

Özkan yaptığı açıklamada, İslam adına Müslüman kıyımı yapan taşeron terör örgütleri ve Esad rejiminin, Suriye’de yürüttüğü katliamların hız kesmeden sürdüğünü belirterek, Müslümanların yaşadığı bir ülkeden Müslümanların yaşadığı bir başka ülkeye, Müslümanların yaşadığı bir şehirden Müslümanların yaşadığı bir başka şehre ateş düşüren bu katliamların, en son Bayırbucak’a ulaştığını söyledi.

Bölgede yaşanan katliamların sorumlusunun başta ABD, AB, Rusya ve İsrail olduğunu vurgulayan Özkan, “Bunu görmeden yapılacak her türlü değerlendirme gerçekleri halı altına süpürmedir. Afganistan’dan Libya’ya, Suriye’den Sudan’a İslam coğrafyasında Müslüman kıyımı yapan ABD’nin, yine Müslüman kıyımı yapan taşeron örgüte karşı yürüttüğü mücadele göstermeliktir. ABD önceliğindeki Koalisyon Güçleri’nin derdi katliamı engellemek değil, Büyük Ortadoğu Projesini gerçekleştirmektir.” şeklinde konuştu.

“Bir damla petrolü, bir damla insan kanından daha değerli görülüyor”

Irkçı emperyalizmin bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli gördüklerini ifade eden Özkan, “İsrail’in Filistin’de Müslümanlara karşı yaptığı katliamların amacı neyse, Suriye’de İslam adına kıyım yapan bu taşeron örgütünün de amacı odur. Irak, 2003 ABD işgalinden sonra can ve mal güvenliğinin olmadığı bir coğrafyaya dönüşmüştür. Suriye 2011 Mart ayından itibaren can ve mal güvenliğinin olmadığı bir coğrafyaya dönüşmüştür. Başta Irak ve Suriye olmak üzere bölge ülkelerinin topraklarının kendi kutsal toprağı olduğunu iddia eden İsrail’in, her iki ülkede yaşanan bu kaos ortamında payının olmadığını düşünmek aymazlıktır. Aynı şekilde bir damla petrolü bir damla insan kanından daha değerli gören ırkçı emperyalizmin, bu kaos ortamında payının olmadığını düşünmek aymazlıktır.” dedi.

Bu coğrafyada huzurun, barışın, kardeşliğin yeniden inşa edilmesi gerektiğine dikkat çeken Özkan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun yolu bin yılı aşkın bir süredir bu coğrafyada yaşayan Arapların, Farsların, Türklerin, Kürtlerin ve diğer toplulukların ırkçılık ve mezhepçilik bataklığına düşmeden, hakkı üstün tutarak yeniden bir araya gelmeleridir. ABD, AB, Rusya ve İsrail’in parmağının olduğu her müdahale, bu coğrafyayı daha da yaşanmaz hale getirecektir.”

“Barış ve huzur İslam Birliği ile gerçekleşir”

Bu coğrafyanın tüm vicdan, merhamet, insanlıktan ve İslamlıktan nasibini almış her kese seslenen Özkan, “Arab’ıyla Fars’ı, Kürt’ü, Türk’üyle Müslümanlar bir araya gelmelidir. Barış ve huzur bu coğrafyada yaşayan halkların samimi istek ve gayretiyle gerçekleşir. Barış ve huzur, ırkçılık dayatmayan, mezhepçilik dayatmayan İslam Birliği ile gerçekleşir. Bunun haricindeki her türlü arayış çıkmaz sokaktır. Bunun haricindeki her türlü arayış Arap, Fars, Kürt ve Türk  Şii ile Sünni’nin kanının akmasıdır.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.