banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Barikat kurulmasını engelleyen esnafın iş yerine saldırdılar

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki bir sokakta hendek kazıp barikat kurmaya çalışan PKK’liler, kendilerine engel olmaya çalışan esnafın işyerine saldırdılar.

Alınan bilgilere göre olay, Kaynartepe Mahallesi’ndeki bir sokakta saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Yüzlerini maskeyle kapatan bir grup PKK’li sokakta hendek kazıp, parke taşları ile barikat kurmaya çalıştı. Olaya tepki gösteren Y. G. isimli esnaf, işyerinin yanına barikat kurmaya çalışan PKK’lilerle bir süre tartıştı. Barikat kurmaları engellenen PKK’liler daha sonra esnafın işyerine saldırdılar.

Yaşadığı olayı anlatan Y.G, “İşyerimde olduğum sırada bir grup yüzü maskeli PKK’linin, dükkânımın yanında barikat kurmaya çalıştıklarını gördüm. Kendilerine engel olmaya çalıştım. Bu nedenle onlarla biraz tartıştık. Daha sonra 100 ya da 150 kişilik bir grup daha geldi. Aramızda kısa süreli arbede yaşandı. Durumu hazmedemedikleri için meyve ve sebzelerin olduğu tezgâhımı dağıttılar. İçeceklerin bulunduğu dolabın da camını kırdılar.” dedi.

Yaşanan olaya tepki gösteren mahalleli ise Suriçi’nden sonra kendi sokaklarına da hendek kazılmaya çalışılmasını kabul etmeyeceklerini söylediler. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.