banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bamyasuyu 35 Mt yolu açılıyor

 

Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı bünyesinde kentsel dönüşüm alanı olan eski Sanayi bölgesinde; ilk etapta eski hal pazarında sorunlu bölgelerin yıkılma çalışmaları tamamlanmıştı. Şimdi de Atatürk Bulvarındaki trafik yoğunluğundan dolayı yeni 35 metrelik yol yapımı için yıkımı planlanan Bamyasuyu Mahallesindeki 11 binadan 4’ü kamulaştırılarak Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkımı gerçekleştiriliyor.

“Her şey Daha Yaşanabilir Bir Şanlıurfa İçin”

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in büyük önem verdiği ve göreve başlar başlamaz yapılması için talimat verdiği yeni yolun kamulaştırma işlemleri ile ilgili açıklama yapan Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, Başkan Güvenç’in talimatları doğrultusunda yıkım çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, “Eski sanayi bölgesinin kentsel dönüşüm projesi kapsamında Nevali Hotel’in arkasında 35 metrelik yolumuzun yapım çalışmalarını başlattık. 35 metrelik yolu vatandaşlarımızın hizmetine açma çalışmalarını başlattık. Memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ve beraberindeki heyet, yıkım çalışmalarıyla ilgili bilgi yetkililerden aldıktan sonra burada bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Bamyasuyu Mahalle Muhtarı Mustafa Bağış, “Burada 11 bina kamulaştırılarak yıkımı gerçekleştiriliyor. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesine ilettik ve yıkımı şuanda gerçekleştiriliyor. Bu yüzden bütün yetkililere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vatandaşlara yaşanabilir ve daha kaliteli hizmet verebilmek adına hummalı bir çalışma içine giren Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, yıkımı yapılan ve yıkılması planlanan diğer binaların da teknik ve statik anlamda büyük tehlike ve risk arz ettiğinden dolayı bir an önce yıkım çalışmalarını bitireceklerini ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.