banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Balikligol.com kamuoyunun sesi oldu, Emniyet yasakladı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada OHAL süreci itibariyle havai fişeklerin satımı ve kullanımı yasaklandığı kamuoyuna bildirildi.  

www.balikligol.com olarak Şanlıurfa STK temsilcilerinin tepkilerini dile getirmiştik. STK temsilcilerinin tepkilerini

Düğünlerde Havai Fişek gösterisine Urfalılardan tepki 

başlığı ile okuyucularımıza ve kamuoyuna aktarmıştık.  Bu tepkilere Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü duyarsız kalmayarak çalışlmalar yaparak havai fişek gösterilerini yasakladı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi başta halkımız ve emniyet mensuplarınca bertaraf edilmiş olup, Ülkemiz genelinde 21 Temmuz 2016 günü saat 01.00 itibariyle 90 gün süreyle Olağanüstü Hal ilan edilmiştir.  Ülkemizde resmi ve milli bayramlarda, çeşitli açılış, özel gün ve kutlamalarda havai fişek kullanımında önemli artış olduğu görülmektedir. İzinsiz ve usulüne aykırı kullanım, güvenlik önlemlerinin alınmaması sonucu yaralanma ve ölüm olaylarında artış olduğu, ayrıca izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanımından dolayı halkımızda korku, heyecan ve panik yaşanmakta can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir.

Ayrıca, terör örgütleri tarafından da toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kolluk kuvvetlerine karşı kullanılmaktadır. Bu nedenle, ilimiz sınırları içerisinde genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla Olağanüstü Hal Kanunun 11. Maddesinin (1) bendine istinaden havai fişek ve diğer piroteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımının yasaklanması, Havai fişekler ve diğer piroteknik maddelerin satışını yapan bulunduranlar ve kullananlar hakkında Olağanüstü Hal süresince Olağanüstü Hal Kanununun ceza hükümleri başlıklı 25. Maddesinin b. Fıkrasının (I) bendi gereğince cezalandırılacağı hususu Valilik Makamının 28.09.2016 tarihli Olurları ile bildirilmiştir. Basma ve Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.