banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bakın İranlılar Şanlıurfalıları nasıl dolandırmış

gerçekleştirdiği çalışmalarda; Asayiş Polisinin “Tırnakçılık” diye tanımladığı dolandırıcılık; Döviz bozdurma, Türk Lirası’nı herhangi bir yabancı parayla değiştirme ya da bir alışveriş sırasında yapılıyor. Bu suçla mücadele kapsamında başlatılan çalışmalarda, (Ankara, Afyon, Niğde ve Diyarbakır) (4) İldevatandaşlarımızın kendilerini Suriyeli olarak tanıtan şahıslar tarafından Dolandırıldıkları bilgisine ulaşan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Polisleri yaptıkları detaylı araştırma neticesinde; Çevre İllerle koordine kurulmuş, Güvenlik Kamera kayıtları incelenmiş ve Şahısların (2) ayrı Kiralık Araç kullandıklarını (34 JG ….ve 34 LTJ…) ve İran Uyruklu (3) Erkek Şahıs olduğunu tespit etmişlerdir.

Yapılan sıkı takip sonucunda şahısların Diyarbakır iline gittikleri ve Şanlıurfa’ya dönüş yapacaklarının tespit edilmesi üzerine Operasyon başlatılmıştır.

28.10.2013 günü Şanlıurfa Piazza AVM önünde yapılan operasyonda;

1.Şahıs:Mohammadreza G. (28)

2.Şahıs: Reza B. (13)

3.Şahıs: Salar A. (26) isimli İran uyruklu şahıslar görevlilerimizce yakalanmıştır.

Araçta yapılan aramalarda;

Şahısların vatandaşlarımızı dolandırmakta kullandıkları (3) Deste halinde yüklü miktarda üzerinde Geçersiz İbaresi yazan Dolar sahte paraları çıkmıştır.

Yapılan inceleme de en son Diyarbakır ilinde bir vatandaşımızı 1.900TL Tırnakçılık yapmak suretiyle dolandırdıkları, İran’dan Ülkemize Hırsızlık ve Dolandırıcılık amaçlı geldikleri, diğer illeri gezerek Tırnakçılık suretiyle vatandaşları mağdur etikleri tespit edilmiştir. Şahıslar adli İşlemlerin ardından Sınır Dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.