banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Bakanlık heyeti açılacak yeni sınır kapısında inceleme yaptı

Habur Sınır Kapısının yaklaşık 5 kilometre uzağında Irak’a açılacak yeni sınır kapısı ile ilgili çalışmalar sürüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından bir heyet, açılması planlanan Aktepe Bacuka Sınır Kapısında  incelemelerde bulundu.

Aralarında Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Hatipoğlu’nun da yer aldığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyeti, Şırnak Vali yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Ali Arıkan ve İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Hasan Eken ile birlikte, bölgede inceleme yaptı.

Heyet ayrıca Habur Sınır Kapısında üçüncü köprünün yapılacağı alanla ilgili de yer tespitinde bulundu.


İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü  Hasan Eken, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bakanlıktan gelen heyetin yeni sınır kapısı için çalışma yürüttüğünü belirterek “Aktepe-Bacuka  Sınır Kapısının yer tespiti için burada bulunmaktayız.Teknik heyet ve daire başkanlarımız nezdinde çalışmalar devam  etmektedir.Irak’a yapılan ihracat 12 milyar dolar seviyesindedir.İhracatta yüzde 15 oranında bir artış olduğu zaman, mevcut sınır  kapısı  yoğunluğu kaldırmayabilir. Dolaysıyla yapılacak üçüncü köprü,  Habur’da oluşacak hareketliliği kaldıracak kapasitede olacaktır. Bu sayede ihracat  ta maksimum seviyede daha fazla olacaktır.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.