banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Bakan Selçuk'tan Urfa'ya Övgü: Şanlıurfa gönül şehridir

Başkan Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un Urfa Programına Eşlik Etti
Çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’u Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Akay, Gülender Açanal, Halil Özşavlı, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile kurum amirleri karşıladı.
BAŞKAN YILDIZ, ŞANLIURFA EĞİTİMİNDEKİ İHTİYAÇ VE TALEPLERİ BAKAN SELÇUK’A İLETTİ
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Milli Eğitim Bakanının Şanlıurfa ziyaretinden önce İl Yönetim Kurulu Toplantısında istişare edilen Şanlıurfa’daki eğitim ve öğretimin genel durumunu, eğitimde Şanlıurfa’nın ihtiyaçlarını, daha verimli bir eğitim sisteminin oluşması için Şanlıurfalıların taleplerini bizzat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a iletti.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da katılımıyla İçerisinde 8 Lise, 4 Pansiyon ve 1 Spor Salonu bulunan, yaklaşık 5.000 eğitim ve 800 konaklama kapasiteli Haliliye Eğitim Kampüsünün açılışını yaptı.
 "URFA'YA ÖZEL BİR BAKIŞ GEREKİR"
Açılışta bir konuşma yapan Bakan Selçuk Urfa'nın gönül şehri olduğunu belirterek "Peygamberler Şehrinde Şanlıurfa'da sizlerle beraber olmak ve Türkiye'de ki ilk ziyaretimi Şanlıurfa'ya yapmış olmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Bana hep şunu sordular dediler ki, '81 il içerisinde niye Şanlıurfa'yı tercih ediyorsunuz?' O bana kalsın dedim. Çünkü Şanlıurfa gönül şehridir, gönlümde kalsın dedim. Buradaki halinizi görünce de ne kadar doğru karar verdiğimi anladım. Sayın Belediye Başkanımızın sesinde o heyecanı görünce, sayın valimizin yaptığı değerlendirmeyi hissedince, Şanlıurfa'ya çok çok özel bir bakış gerektiğini anlamış oldum. Bu şehirler sadece bizim değil, dünyanın şehirleri. Bizim kimliğimiz, ailemiz Şanlıurfa. Burayı yüceltmek istiyoruz, insanlarımızı yaşatmak istiyoruz. Bu toprakları bereketlendirmek istiyoruz" dedi.
"YENİ KAZANCI BEDİHLER DUYMAK İSTİYORUM"
Konuşmasında öğrencilere seslenen ve kitap okuyup çok çalışmak gerektiğini öğütleyen Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullandı:
 " Sizler bizi hayrette bırakacak gelişmelere imza atmalısınız. Yeni Aziz Sancarlar çıkarmak durumundasınız. Sporda, sanatta yeni isimler oluşturma durumundasınız. Ben artık yeni Kazancı Bedihler duymak istiyorum. Bu binaların çok da önemi yok. Binalar dikilir, yeni inşaatlar yapılır. Burada önemli olan şey, bizim insan kaynağımızın yetişmesi. Bizim derdimiz kendi kendimizle yarışmak değil, bizim derdimiz dünyayla yarışmak. Büyük güçlerle rekabet edip, bunu sürdürülebilir hale getirmektir. Bunun için size güveniyoruz, bu konu sizin omuzlarınızda yükselecek. Sizler buranın hakkını verirseniz, içinizden birçok değerler, sanatçılar çıkacak, Mustafa Kemaller çıkacak. Nasıl ki bir öğretmen Mustafa'da Kemal'i gördüyse ve oda bir Türkiye inşasında arkadaşlarıyla beraber bir Türkiye ortaya koyduysa, bizde bunu yeniden sizinle yapmaya talibiz. Düşünün 4 binden fazla kitap okumuş, Mustafa Kemal Atatürk. Okuduğumuz kitapları sayalım, kaç tane kitap okuduk ve bunun sonucu nedir. Emek olmadan, yemek olmaz. Ve siz eğer çok çok çalışırsanız bizim sizin sayenizde yol almamız mümkün olacak. Bizim davamız, eğitim davası. Biz büyük Milli Eğitim ailesi olarak sizin için her şeye hazırız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitime gösterdiği iradesiyle, şu ana kadar yaptığımız birçok başarıya, geldiğimiz bu noktaya kalite açısından yeni tuğlalar ekleyeceğiz. Urfa için özellikle yapacağız. Çünkü hepimiz Urfalıyız ezelden. Yani kampüsümüz, hayırlı uğurlu olsun."
Gerçekleştirilen açılışın ardından Bakan ve beraberindeki heyet sınıfları gezerek öğrencilerle konuştu, öğretmenler odasında da bir toplantı yapıldı.
"ANİ SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ARTIK YOK"
Sınıf ziyaretinden Bakan ile bir öğrenci arasında sistem değişikliğine dair sohbet yaşandı. Bir öğrencinin sürekli sistem değişikliği istemediğini belirtmesi üzerine Bakan Selçuk, "Ani sistem değişikliği artık yok. Söz ani frende yok, ani gaz da yok, tamam. Siz şimdi böyle liseye başladınız ya liseyi de böyle bitireceksiniz inşallah" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Haliliye Eğitim Kampüsünün açılışının ardından geçici eğitim merkezlerini, Kuveyt-Türk Kardeşlik Okulunu, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret edip Güneydoğu Anadolu Bölgesi Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. 19 Eylül nedeniyle düzenlenen Gaziler günü toplantısına da iştirak eden Bakan Selçuk Milletvekillerinin de katılımıyla İl Eğitim Değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Kısa zaman zarfı içersinde birçok programa zaman ayıran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Şanlıurfa’daki ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.