banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Bakan Mehdi Eker Urfa'da Suriyelilerle Bayramlaştı


Yaklaşık 15 bin Suriyelinin misafir edildiği Telhamut Çadır Kentinde çiçeklerle karşılanan Bakan Eker ve Vali Güvenç, Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttılar. Daha sonra bir ailenin çadırına konuk olan Bakan Eker, Vali Güvenç ve beraberindekiler, aileyle sohbet etti.

Daha sonra sığınmacılar için alınan 10 küçükbaş kurbanın kesim törenine katılan Bakan Eker, kurbanlıkların Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürlüğü (TİGEM) Tesisi'nde kesilerek, Suriyeli misafirlere dağıtılmasını istedi.

Kamptaki sahra hastanesini ziyaret eden Bakan Eker ve Vali Güvenç, burada tedavi gören Suriyeli hastalarla bayramlaşarak, hastaların durumları hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Bakan Eker’in Sahra Hastanesi ile Çadır ziyareti esnasında Suriyeli Sığınmacılar Bakan Mehdi Eker’e yöresel kıyafetler hediye etti.

İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle TİGEM Ceylanpınar İşletmesi'nde basına kapalı toplantı gerçekleştiren Bakan Eker, programın ardından helikopter ile Mardin'e hareket etti.

Ceylanpınar ziyareti esnasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Bakan Yardımcısı Kutbettin Kuzu, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İlçe Kaymakamı Musa Sarı ve STK temsilcileri eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.