banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Bakan Işık, 'Çözüm sürecini HDP ile değil, tüm Kürtlerle sonuçlandıracağız'

Düzenlenen programda, Kocaeli’nde yaşayan Doğu ve Güneydoğu Kürt kanaat önderleri ile bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Çözüm sürecini inşallah sonuçlandıracağız. HDP ile değil bütün Kürt kardeşlerimiz ile birlikte sonlandıracağız” dedi

Programa Bilim, Sanayi  ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli kanaat önderi katıldı.

Karaosmanoğlu, “Kürtçe Kurslar açacağız”

Programda kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ”Allah her zaman ülkemize huzur, barış, kardeşlik nasip etsin.  Kürtçe öğrenmek isteyen kardeşlerimiz varsa, her ilçede kurs açıyoruz. Ana dilinizse, hepiniz öğrenin. Kütçe çok güzel bir dil. Bunun Edebiyatına şiirine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Çocuklarımıza Kürtçe’yi öğretelim. Kürtçülük başka bir şey,  Kürtçe başka bir şey. Herkes anasının dilini konuşabilir. Ortak  dilimiz Türkçe olsa da, ana dilimizi unutmayalım, unutturmayalım” dedi.

Daha sonra konuşan Bakan Işık, "Biz milli iradeye inanan insanlarız. Millet hata yapmaz. Hatayı yapanlar siyasilerdir. 7 Haziran'dan önceki politikalarımızda eksiklik olmuş ki, milletimiz desteğinin bir kısmını geri çekti. Biz o zaman asla milletimizi suçlamadık. Nerede hata yaptık da milletimiz bize bu dersi verdi diye düşündük, sorguladık. Bazın da tek tek araştırmalar yaptık. CHP halen ne yaptığını bilmeyen bir parti konumunda. 7 Haziran seçimlerini en iyi okuyan parti AKP oldu" dedi.

“1 Kasım’dan sonra şımarmak yok”

Çözüm sürecine ilişkin konuşmalarını sürdüren Bakan Işık, “7 Haziran'ın sonuçlarında, şımaranlara 1 Kasım'da çok iyi ders verdiniz. Bu bizim için de ders oldu ve asla 1 Kasım'dan sonra bizim için şımarmak yok. Önümüzdeki 4 yıl Kocaeli'de en güzel gelişmeleri yaşayacağımız 4 yıl olacaktır. Sizlerin de ciddi katkılar sağlayacağınıza inanıyorum. Bundan sonra 7 vekilimizin de kapısı size açık. Hiçbir kardeşimizin haklarının verilmesinde cimri davranmayacağız. AK Parti bu konuda rüştünü ispat etti. Çözüm sürecini sonlandıracağız. Ama artık HDP ile değil, bütün Kürt kardeşlerimizle birlikte sonlandıracağız. Bu milletin birliğine destek olacak her türlü gayrete de destek vereceğiz. Önümüzdeki yol haritamız budur. Yolumuz açık olsun" diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.