banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bakan Eroğlu Ve Vali Okutan Süleyman Şah Türbesi'ni Ziyaret Etti

 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce 2008 yılında koruma altına alınarak onarılan Suriye'nin Halep Kenti'ndeki Süleymanşah Türbesini ziyaret etti.

 

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen “Suruç Ovası Sağ ve Sol Sahil Projesi”nin temel atma törenine katılan Bakan Veysel Eroğlu, Vali Nuri Okutan ve DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur helikopterle Suriye’ye gitti.

 

Halep Kentindeki Karakozak köyü yakınlarında bulunan Süleymanşah Türbesini ziyaret eden Eroğlu ve Vali Okutan’ı Türkiye'nin Halep Başkonsolosu Ayhan Keçeci karşıladı. Askerler tarafından gerçekleştirilen resmi törenin ardından türbeyi ziyaret eden Eroğlu ve Okutan Süleymanşah'ın türbesinde dua etti.

 

Daha sonra Karakozak Saygı Karakoluna geçen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şeref defterini imzaladı ve askerlerle bir araya geldi.

 

Veysel Eroğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, onarım çalışmaları 3 yıl önce tamamlanan türbedeki son durumu yerinde görmek amacıyla türbeye geldiğini bildirdi.

 

Bin 96 metrekarelik alanın Türk toprağı olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Şanlı bayrağımız burada dalgalanıyor. Resmi açılış öncesi burada yapılan çalışmaları görmek amacıyla geldik. Ayrıca rahmetli Süleaymanşah'ın ruhuna bir fatiha okumak için buradayız. Maalesef geçmişte Türkiye ile Suriye arasına örülmüş duvarlar vardı. Fakat bu duvarlar suni duvarlardı. Hükümetimizin yaptığı girişimler neticesinde halkların hasretini bitirmek üzere sınır kapıları açıldı.”

 

Vali Nuri Okutan ziyaret sırasında Bakan Veysel Eroğlu’na 4-5 Şubat 2011 tarihinde Şanlıurfa ve Halep’te düzenlenen Süleyman Şah Bulumları hakkında bilgi verdi.

 

Vali Okutan gerçekleştirilen ziyaretle Süleyman Şah’ın tarihimizde ve iki ülke arasındaki dostlukta önemli bir payda olduğu ve iki ülke arasındaki kardeşliğe büyük bir katkı sağlayacağının altı çizdi.

 

Ziyaretin ardından türbenin çıkışında bekleyen Karakozak köyünde görevli Suriyeli askerler ile sohbet eden Bakan Eroğlu, Adıyaman’daki programına katılmak üzere Vali Okutan ve beraberindekilerle birlikte helikopterle Suriye’den ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.