banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bakan Elvan’dan Şanlıurfa’ya Kavşak Müjdesi


Şanlıurfa’ya 3 adet yeni köprülü kavşak yapacaklarının talimatını verdiğini söyleyen Bakan Elvan, “Bu yıl köprülü kavşaklar ile ilgili ihaleye çıkacağız. Tabi ki Şanlıurfa’ya yönelik çok sayıda projemiz var. Devam eden çalışmalarımız var; ama acilen ihtiyaç duydukları köprülü kavşaklar için çalışmaları da acilen gerçekleştireceğiz” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye’nin 3. en uzun asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nün son Tabliye Kaynağını yaparak, Mart Ayında açılışının gerçekleştirileceği müjdesini verdiler.

Atatürk Barajı üzerinde 33 aylık çalışma sonrasında tamamlanan Nissibi Köprüsü’nde yaptığı incelemede bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Adıyaman'ın Kahta ilçesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesini birbirine bağlayan Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsünde, baret takarak köprünün son tabliye kaynağını yaptı.

 Bakan Elvan’a, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,  Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz eşlik etti.

Tarihi bir ana tanıklık edildiğini ve bölge insanının 25 yıllık hasretinin giderildiğini vurgulayan Bakan Lütfi Elvan, “bugün tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Aşağı yukarı bu bölge insanın 25 yıldır özlemle, hasretle beklediği köprünün son kaynağını yaparak tamamlama aşamasına getirmiş bulunuyoruz. Bu köprü bu bölgenin insanının hayaliydi. Biz bu hayali gerçekleştirmiş oluyoruz. Yılladır bu insanlar feribotla Atatürk Barajı üzerinden karşıdan kaşıya geçmeye çalışıyordu. Kesintisiz bir ulaşım yoktu. Mart ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz ve köprü ulaşıma açılacak” dedi.

BAKAN ELVAN, “TÜRKİYE’NİN BU ALANDAKİ İLK KÖPRÜSÜDÜR”

Bakan Elvan, Nissibi Köprüsü’nün kullanılan teknik ve teknoloji bakımından Türkiye’nin ilk, dünyanın ender köprülerinden olduğunu ifade ederek, “Köprünün çok önemli özellikleri var. Türkiye’nin bu alandaki ilk köprüsüdür. Kullanılan teknik, teknoloji, köprünün nitelikleri itibariyle dünyanın ender köprülerinden bir tanesidir. Bu bölge insanına böyle bir köprü layıktır. Bu köprüyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bir kesimini batı kesimiyle birleştiriyoruz. Bu köprü orta açıklığının 400 metre, kenar açıklıklarının 105’er metre, toplam uzunluğunun 610 metre olması itibariyle Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra üçüncü büyük asma köprüdür. Tamamı ile çelik yapı üzerine inşa edilen köprüdür. Artık bu bölge çok daha canlanacak. Bu bölgenin yapısına baktığımızda ciddi bir turizm potansiyeli, inanç merkezi, köprü yüz binlerce kardeşimize hizmet edecektir. Bu köprü Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun en önemli geçiş merkezi olacaktır. Türkiye için gurur duyulabilecek bir köprüdür” dedi.


GÜVENÇ, “MUHTEŞEM BİR ESER”

Bölge için tarihi günlerden birini yaşadıklarını aktaran Başkan Güvenç, AK Parti Hükümetlerinin zor denilen yatırımları kısa süreler içerisinde hayata geçirdiğini belirterek, “Nissipi köprüsü prestij anlamında bölgede önemli bir köprü olacak. Çünkü Diyarbakar’ı ve Batmanı rahatlıkla Adıyaman’a bağlayacak bir yol, hayırlı olsun 2 yıl önce temelini atmıştık. Olur mu denmişti ama Türkiye’nin halı hazırda 3. Büyük asma köprüsü yani İstanbul’daki 2 büyük köprüden sonra Türkiye’deki en büyük 3. Köprüsü yaptı.  105 Metre eninde, sudan yüksekliği 400 metre toplam uzunluğu 600 metre olan muhteşem bir eser” dedi.

GÜVENÇ, ULAŞIMDA 60 MİLYON LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Köprünün Mart ayında trafiğe açarak, vatandaşların hizmetine sunacaklarının müjdesini veren Başkan Güvenç, bunun yanında Şanlıurfa için 3 önemli kavşak projesinin ihaleye vereceklerini aktararak, “Kent merkezindeki Karaköprü Çevik Kuvvet Kavşağı, Mardin Yolu üzerinde Sırrın Kavşağı ve Akçakale Akabe yolu üzerinde Akçakale kavşağını alt geçit olarak ihale talimatını verdi. Önümüzdeki günlerde Kamu İhale kurulundan sayı ve tarih alınarak, süratle bunun takipçisi olacağız. Tek ümidim ve dileğim nisan ve mayıs aylarında bu 3 Kavşağımıza girerek Şanlıurfa Trafiğini rahatlatacak çok önemli bir adım atmış olacağız. Bu konuda bize her zaman destek veren Bakanımız Faruk Çelik’e, Milletvekillerimize, Karayollarının değerli genel Müdürüne ve Bölge Müdürüne elbette bizi destekleyen Sayın Ulaştırma Bakanımız Lütfü Elvan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na davamıza bu kadar sahip çıkıp Şanlıurfa’ya bu kadar yakın duyarlılık gösterdiği teşekkür ediyorum. 60 Milyon Liralık bir yatırımı süratle realize edip 2015 Yılı içerisinde temelinin atılması için bir kararı verdiler, hayırlı olsun diliyorum” dedi.

GÜVENÇ, NİSSİBİ KÖPRÜSÜYLE; ZAMAN VE ENERJİ KAYBI ÖNLENECEK

Köprünün trafiğe açılmasıyla birlikte çevre illerin ulaşımda rahatlayacağını, zaman ve enerji kaybının önüne geçileceğini belirten Başkan Güvenç, “Bizim halkımız bu yeniliklere layık. Diyarbakırlı bir kardeşim artık dolanmadan rahat bir şekilde Nissibi köprüsü üzerinden Adıyaman, Maraş ve istediği şehre rahatça gidecek. Bu köprüde emeği geçen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın projelendirip yaptığı işlerdir. Dünyada bu kadar ekonomik kriz varken, bu tip yollara bu tip kavşaklara, bu tip köprülere kaynak ayırdığı için teşekkür ediyorum. Biz Milletin parasını Millete harcıyoruz, işin özü bu” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.