banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Bakan Çelik, 400 projenin anahtar teslimini yaptı

Çelik, burada ayaptığı konuşmasında, “Çok şükür bugün tıpki birinci gün sizlerle buluştuğumuz gibi yüzümüz ak olarak huzurlarınıza geldik.

4 Yıl bizim başımızı yere eğitecek hiçbir şey yapmadığımız gibi başımızı dimdik tutacak önemli icraatları gerçekleştirdik” dedi.

2011 Genel seçimlerinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa’dan 1. Sıra adayı olarak gösterilen AK Partili Faruk Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’ya ‘4 Yılda 400 proje’ taahhüdünde bulunmuştu. Şanlıurfa’da sürdürdüğü yoğun seçim çalışmaları kapsamında AK Parti’nin Şanlıurfa’dan 10 milletvekili çıkarmasında büyük rol oynayan Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmuştu.

Seçim çalışmalarında Şanlıurfa’ya verdiği sözleri yerine getirmek isteyen Çelik, turizm, sanayi, eğitim ve spor alanlarında Şanlıurfa’ya büyük yatırımların gelmesinde büyük rol aldı. Aday olamayacak 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti’deki ‘3 dönem’ kuralından dolayı aday olamayacak olan Bakan Çelik, bugün Şanlıurfa’da 4 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı. GAPTEM Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri ve partililer katıldı.

Programda konuşan Bakan Çelik, 2011 seçimleri öncesinde ‘4 yılda 400 proje’ vaadinde bulunduklarını anımsatarak, “Zaman hızla akıp geçiyor. 4 Yılın su gibi akıp geçtiğini görüyoruz. 4 Yıl önce sizlerle sokaklarda, caddelerde, mezralarda, köylerde dolaşırken sizlere vaat ettiklerimiz 400 projenin hangi noktaya geldiğini sizlerle paylaşmak, hesap veren siyaset anlayışını sizlerle paylaşmak için çok değerli milletvekili arkadaşlarımızla beraber o gün Vali olarak aramızda bulunan değerli Büyükşehir Belediye Başkanı ve il başkanımızla huzurlarınızdayız” dedi.

Siyasetin sorumluluğu ağır olan bir hizmeti alanı olduğunu vurgulayan Çelik, “Mühim olan siyaset yaparken eserleri konuşturmaktır, önemli olan iz bırakmaktır. Yoksa siyaset imkânlarını siz şahsi ikballer uğruna kullanacak olursanız bunun adının siyaset olmayacağını hepimizin bilmesi gerekiyor. Siyasette hoş vaatler olur ama sonuna bakarsınız ki boş şeyler çıkar. Boş vaatler yapmak seçim öncesinde belki bir anlam eder ama yıllar geçip böyle halkla yüz yüze geldiğiniz zaman eğer içi boş olursa vay halinize, vay memleketin haline, vay Urfa’nın haline. Onun için boş vaatler değil, içi dolu dolu vaatler ve neticede ak yüzlerin buluştuğu bir neticeye dönüşmesi gerekiyor siyaset etme anlayışının. Çok şükür bugün tıpki birinci gün sizlerle buluştuğumuz gibi yüzümüz ak olarak huzurlarınıza geldik.4 Yıl bizim başımızı yere eğitecek hiçbir şey yapmadığımız gibi başımızı dimdik tutacak önemli icraatları gerçekleştirdik” diye ifade etti.

Çelik, konuşmasında şunları kaydetti:İlk günlerde Şanlıurfa’ya geldiğim zaman biraz yabancı dediniz. Yabancı geldi dediniz. Ben de o günlerde saygı ile karşıladım ama kısa sürede kaynaştık. Sanki ben Şanlıurfa’da doğmuş gibi bir birlikteliğimiz oldu. Siyasette çalışan bir insanın dostları da olur hasımları da olur. 4 yılda yapılanlardan mutlu olmayanlar halen sevmeyenler var. onlara rahatsızlık verdiğimiz için özür diliyorum ama bu benim tercih değildi. Sayın cumhurbaşkanımızın tercihiydi. Milletvekili arkadaşlarımızla tek yumruk gibi olduk. Ben 9 milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tek bir gün sıkıntımız olmadı. Onların çözemeyeceği sorunları bakan niteliğinde olduğum için bana yıktılar ben çözdüm. Beraber çalıştık.Her şey Şanlıurfa için anlayışıyla yola koyulduk. Hizmet heyecanımızı kaybetmedik. Şanlıurfa’da yüzyılın Ceylanpınar sorunu çözülmeliydi. 100 yıllık göçer sorunu çözülmeliydi. Dün geçen yasa Şanlıurfa yasası denildi. İki gündür Şanlıurfa’nın meselelerini çözmek için dün yapamadık. Dün çalışmaya devam ettik. Bugün hemen fırsatı bulur bulmaz milletvekili arkadaşlarımızla huzurunuzdayız. Yeni görev alacakların daha terlemesi lazım. Eser bırakacaksınız, iz bırakacaksınız. Milletin “Allah razı olsun” temennisini üzerinize alacaksınız. Sizden tek şey istiyorum “Allah sizden razı olsun” deyin dedim. İnşallah layık olmuşuzdur. Gelecek dönem çok daha zor olacak çünkü bir altyapı var. Sorumluluk alacak arkadaşların bu altyapıyı taşıyabilmesi gerekir.11 yılda 2002-2011 yılları arasında 20 katrilyon kaynak aktarıldı. Feda olsun, her şey Şanlıurfa için. Ak parti iktidarlarının başından 2011 yılına kadar aktardığı imkanlar. 2011-2015 arasında 12 milyar lira helal olsun. Böyle bir kadro ile bugünkü cumhurbaşkanımız bizleri buraya görevlendirdi. Göreve başlarken şu ilkeler doğrultusunda göreve başladık.Dedik ki Şanlıurfa Ankara’ya gitmeyecek. Ankara Şanlıurfa’ya gelecek. Üst düzey tüm bakan ve tüm genel müdürler bölgedeki tüm toplantılarını Şanlıurfa’da yapacak. Hepsi de buraya sizin ayağınıza geldiler. Türkiye başkanları ile ilgili ilk toplantı Şanlıurfa’da yapıldı.

Bakan Çelik, daha sonra slayt sunumu halinde turizm, eğitim, spor, sağlık, sanayi ve diğer alanlarda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.