banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bakan Çavuşoğlu: Diyalog kanallarının açık olması önemli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Belgrad'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 22. Bakanlar Konseyi toplantısında bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diyalog kanallarının açık olmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, “İki Dışişleri Bakanlığının olgunluğuna yakışır bir şekilde görüşme tamamlandı. Olayın sıcaklığı sürüyor. Üzüntümüzü dile getirdik. Hayatını kaybeden Rus pilot için başsağlığı diledik. Farklı görüşler olması normal, açıklıkla konuştuk. Diyalog kanallarının açık olması açısından önemli. Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır. İlk görüşmelerde sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. İki taraf da gerginliği tırmandırmak istemiyor. Şu anda Rusya'ya karşı aldığımız ya da öngördüğümüz bir karar yok. Sabırla ilişkilerin düzelmesini bekliyoruz ama ömür boyu da böyle gitmeyeceğini bilmemiz lazım.” dedi.

Rus jetinin düşürülmesinin ardından iki ülkenin yetkilisi ilk kez biraya gelirken görüşmenin 40 dakika sürdüğü belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.