banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

2016 yılı Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Cevabını bakan avcı verdi!

Bu yıl İstanbul’un ev sahipliğini yaptığı 40. Dünya Miras Komitesi Toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kurban Bayramı tatilinin muhtemelen 9 gün olacağını söyledi.

 

Bu yıl İstanbul’un ev sahipliğini yaptığı 40. Dünya Miras Komitesi Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Toplantının açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz ve bazı ülkelerin bakanları da katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Dünya Miras Komitesi ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Avcı, yaptığı açıklamada, “Açılışını yaptığımız UNESCO toplantısından önce TÜRKSOY toplantısını yaptık. TÜRKSOY ne? Türksoy Türk dili konuşanların ortak çatı kuruluşu. Biz bu TÜRKSOY'u kurarken UNESCO bünyesinde bulunan Türkçe konuşan ülkelere dedik ki, gelin beraber ortak bir platform kuralım, bunu Nordik ülkeler, Latin Amerika ülkeleri ve Arap ülkeleri yaptı. Birlikte hareket edelim, birlikten kuvvet doğar diye bu TÜRKSOY'u oluşturduk. Bugün sadece Türkçe konuşan ülkeler değil, Balkan ülkelerini de içine alacak şekilde genişleteceğiz. Bosna-Hersek ve Moldova gözlemci olarak TÜRKSOY'a katıldı" dedi.

Avcı Kurban Bayramı tatili kaç gün olağı konusundaki soruya verdiği cevapta, dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizmde hareketlenmeye neden olduğunu belirterek, "Kurban Bayramı, Pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak" diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.