banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bakan Atalay Şanlıurfa'da Polis Merkezi Açılışını Yaptı

 


 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, görev süresi boyunca ilk defa bir polis merkezinin açılışını Şanlıurfa’da gerçekleştirdi.

 

Hayırsever Çavuş Ailesi tarafından yapılan Şehitlik Emin Çavuş Polis Merkezinin Açılışını İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, TBMM Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu yaptı.

 

Açılış töreninde İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Vali Nuri Okutan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay birer konuşma yaptı.

 

İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, polis vatandaş işbirliği ile anahtar teslimi yapılan polis merkezinin açılışını yapmanın mutluluğu içinde oldukları söyledi.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, “İnsanlık tarihinin ilk yerleşim yeri olan, Hz. Âdem ile Hz. Havva’nın buluşup toplumsal hayatı başlattığı, tarımın ilk olarak yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu, üç semavi dinin yeşermesine ev sahipliği yapan ateşin insanı yakmadığı “Huzur ve Barış Şehri” Şanlıurfa’ya hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

            “Bereketli Hilalin tam da merkezinde bulunan Şanlıurfa insanlık tarihinin başlangıcından beri hem maddi hem de manevi üretimleri ile insanlığa hizmet etmiş, değerler üretmiş ve bu değerleri insanlıkla paylaşmıştır. Şanlıurfa’nın ürettiği bu değerler içerisinde belki de en önemlisi; farklılıklarını zenginlik kabul edip barış ve hoşgörü içinde birlikte yaşama kültürüdür. İşte bu birlikte yaşama kültürü burada yaşayan farklı milletlerin binlerce yıl huzur içerisinde birlikte yaşamasını sağlamıştır. Bundan dolayı bu coğrafya Peygamberler Şehri olarak anılmasının yanında Huzur Şehri olarak da anılmıştır.

           

            Şanlıurfa barındırdığı büyük potansiyeli ile birçok alanda birinci olmasına rağmen sosyal göstergeler bakımından maalesef sonlarda yer almaktadır. Fakat asayiş ve güvenlik bakımından Şanlıurfa ülkemizde ilk üç şehir içerisinde yer almaktadır. Şanlıurfa da huzur ve barışın var olması tarihte olduğu gibi günümüzde de aynı huzur ve barış ikliminin devam ettiğinin göstergesidir. Bu huzur ve güven ortamının oluşmasında emniyet teşkilatımızın da büyük payı ayrıca takdire şayandır.

 

            Bütün Türkiye de olduğu gibi şehrimizde de polis teşkilatımız bu tarihi felsefeye göre hareket etmekte bu tarihi zenginliğe sahip çıkmakta, günümüzü yaşarken geçmişin daima günümüzü yönlendiren, ışık tutan önemli bir süreç olduğu gerçeğinin bilincinde vazifesini icra etmektedir. Polis teşkilatı suçla mücadelede de çağdaş ve demokratik yöntemleri kullanmakta ve toplum destekli çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın desteğini arkasına alan polis teşkilatının çalışmaları, ülkemizdeki suç ve suçlu ile mücadelede polis-halk işbirliğinin en önemli örneğidir. Şanlıurfa’nın, Türkiye’nin en güvenli şehirlerinin başında gelmesi bunun en büyük ispatıdır.

           

            Bugün burada şehrimizin huzur iklimine katkıda bulunması amacıyla Şehitlik Emin Çavuş Polis Merkezi hizmet binasının açılışını yapıyoruz. Ben görevleri uğruna canlarını feda eden güvenlik görevlisi şehitlerimizi rahmetle, gazilerimiz, dul ve yetimlerimizi şükranla anıyor,  başta bakanlığımız olmak üzere bu merkezin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eder saygı ve sevgilerimi arz ederim” dedi.

 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, ilk defa bir polis merkezinin açılışına katıldığını belirterek, “Özel olarak bu açılış için geldim. Çünkü görev sürem boyunca ilk defa bir hayırsever tarafından polis merkezi yapılıyor. Buradan Çavuş Ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bakan Atalay, görev süresi boyunca daha önceki ismiyle karakol, şimdi ise polis merkezi olan şubeleri; vatandaşların korktuğu değil, çok rahatlıkla başvurabilecekleri temiz ve güvenilir bir hale getirdiklerini söyledi. Polisleri son üç buçuk yılda yaptıkları eğitimlerle görev anlayışlarında yüzde yüzlük bir değişime tabii tuttuklarını belirterek, “Hepimiz hizmetkârız. Vatandaşın hizmetindeyiz. Polisin görevi vatandaşa meşakkat çıkarmak değil hizmettir. Bu polis merkezlerimiz değişen fiziki yönleri ve anlayışlarıyla vatandaşa çok daha iyi hizmet verecek” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Bakan Atalay ve Vali Okutan Polis Merkezini yapan Çavuş ailesine birer plaket verip, teşekkürlerini bildirdi.

 

Törenin sonunda Bakan Atalay, Vali Okutan ve beraberindekiler açılışını yaptıkları hizmet binasını gezerek yetkililerden merkez ile ilgili bilgi aldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.