banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Bahçelievler halkı ve esnaf Camii istiyor

Söz konusu Mescidin Şanlıurfa’nın merkezinde olması ve çevrede yakın Camii’nin olmaması, Şanlıurfa’nın gözde semtlerinden olan,  Bahçelievler mahalle sakinleri ve Esnaf’ın Cuma namazını Mescidin dışında, kaldırımda kıldığı görüldü.

Esnaf; Camii’nin çok küçük olup, Camii cemaatine yetmediğini ve çevrede de yakın Camii olmadığı için cemaatin kaldırımda Cuma namazı kıldıklarını dile getirdi.

Camii’mizin çok küçük olduğunu bunun için esnafın kaldırımda namaz kıldığını söyleyen Mehmet Ali Karakeçili, “Camimiz çok küçük, rahat namaz kılamıyoruz. İnsanların namazda dikkati dağılıyor. Namazı yarıda bırakıp devamını işyerinde kılıyoruz. Belediye Başkanımıza esnaf olarak burada bir sorun var dedik, hiçbir çözüm üretmediler. Kış aylarında esnaf aynı şekilde namaz kılıyorduk. Ama yağmur yağdığı zaman namazı yarıda bırakıp işyerlerinde kılıyorlardı. Yaz aylarında ise, insanlar klimanın önünde namaz kılamıyor biz burada, sıcakta ve kaldırımın üstünde kılıyoruz. Belediye başkanı kendisi gelip burada namaz kıldı, biz esnaf olarak kendisine söyledik. Ondan sonra hiçbir şey göremedik.” dedi.

Cemaatin kalabalık olduğunu ve Camii’nin çok küçük olduğunu söyleyen Camii cemaatinden Hüseyin isimli kişi, “ Haliliye Belediye Başkanımız buraya gelip kendisi de dışarıda namaz kıldı. Dışarısı çok sıcak, bir esnaf hayır olsun diye bir çadır kurdu ama yetmiyor.” şeklinde konuştu.

Öğrenci olduğunu söyleyen İsa Kara, Abdest alma konusunda sıkıntı çektiğini ve caminin yetersiz olduğunu söyleyerek yetkililerden, daha büyük bir Camii’nin yapılmasını talep etti.

Kırtasiyede çalışan Şükrü Aksun ise Cuma namazında durumun vahim olduğunu söyleyerek, Haliliye belediyesine ve İl Müftüsüne ricada bulunarak, güzel bir Camii talep etti. (Osman Gülebak/Mustafa Gül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.