banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Baharın gelmesi fidan satıcıların yüzünü güldürdü

İlkbahar Mevsiminin gelmesiyle Kızıltepe’de fidan ekimi hızla yapılırken, buna en çokta fidan satıcıları seviniyor. Meyve fidanlarının tüplü ve sökme olarak 2 çeşitten oluşurken, fiyatları ise 7 buçuk ile 90 TL arasında değişiyor.

Kızıltepe-Mardin yolu üzerinde fidan satıcılığı yapan Tekin Alkan, bahar mevsiminin gelmesiyle satışların hız kazandığını belirtirken, en çok sattıkları meyve fidanları ise; kayısı, kiraz, şeftali, vişne, ayva, badem, hurma ve budur elması fidanları olduğunu söyledi.

Bahar mevsiminin gelmesiyle satışın hız kazandığını dile getiren fidan satıcısı Kalkan, “Babamın bu meslekte 32 yıllık geçmişi var. Benim ise 7 yıl oldu. Bende Baba mesleğini devam ediyorum. Malum Sezonumuz bahar ayında açılıyor. Allah'a çok şükür bahar mevsiminin gelmesiyle satışlarımız iyidir. Meyve fidanları en çok bahar aylarında satılıyor. En çok satılan meyve fidanları ise kayısı, kiraz, şeftali, vişne, ayva, badem, hurma budur elması şimdilik en çok bunlar satılıyor. Meyve fidanları tüplü ve sökme olarak 2 çeşittir. Sökme fidanlar 7 buçuk lira tüplü fidanlar ise 15 liradır. Genel olarak fiyatlar 7 buçuk ile 90 TL arasında değişiyor. Tüplü fidanlar poşetler içerisinde hazırdır. Yılın 12 ayı ekilebilir. Sökme fidanlar ise sadece bahar aylarında ekilir 1-2 ay ömrü var.” dedi.

Nusaybin’den fidan almaya gelen Salahattin Gülen ise “Nusaybinliyim. Malum bahardayız fidan ekimi zamanıdır. Bizde fidan almaya geldik. Kayısı, fıstık, armut, yengi dünya meyve fidanlarını aldım inşallah ekeceğiz. Fidan fiyatları ise uygundur.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.