banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Bahar ve Gök aileleri arasındaki kan davası bitti


Hacı Bekir Sofrasında yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen barış yemeğine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaptı. Barış yemeğine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve aynı zaman da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Eski Milletvekilleri Emin Önen, Abdulkerim Gök, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayları, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, ilçe başkanları, başkan yardımcıları, Biniesed Aşireti ileri gelenleri, büyükleri, ve mensupları katıldı.

Yoğun katılımın olduğu barış yemeğinde protokolde unutulmaz anlar yaşandı. Husumetli olan Bahar ve Gök ailelerinin büyükleri Abit Gök ve Ahmet Bahar Eski Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin aralarına oturtuldular.

Her iki ailenin buluşmasında dualar okunarak Kur-an'ı Kerim Tilaveti yapıldı.


Misafilere yöresel yemekler yapıldı

Yaklaşık 3 bine yakın kişinin katıldığı barış yemeğinde kazanlarda yemekler pişirildi. Yöresel yemek olarak bilinen (Cefni) Sac Kavurma ve kuru fasulye yemeği misafirlere ikram edildi.


Yemeğin ardından barışta emeği geçen ve bugün yapılan barış yemeğine ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci bir konuşma yaparak, her iki aileye bir araya geldikleri için teşekkürlerini iletti.


Başkan Ekinci yaptığı konuşmasında; “Allah bu barışı hayırlı uğurlu etsin diyoruz. Rabbim inşallah her zaman, güzel işlerde bizleri vesile kılsın. Burada bildiğiniz gibi geçen yıl yaşanan bir olay vardı, 1 kardeşimizin vefatına ve 11 kişinin de yaralanmasına neden olan bir olay. Ahmet Bahar ve Abit Gök kardeşlerimizin bir araya getirilmesinde bizlere yardımcı olan ve bizimle olan Ahmet El Hassum amcama Zayen Atar amcama, Halit Çoban Ağabeyimize ve isimlerini sayamadığım çok değerli ağabeylerimize kardeşlerimize çok çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun kendilerinden. Bu Ayda, Adem Peygamberin işlediği günahtan sonra tövbesinin kabul edildiği bir Cuma var. Nuh Peygamberin gemisinin tufandan kurtulduğu gündür. Yakup Peygamberin oğlu Yusuf Peygamberle kavuştuğu gündür, İbrahim Peygamberin Nemrut’un ateşinden kurtulduğu gündür, Eyüp Peygamberin dertlerine şifa bulduğu gündür ve böyle mübarek bir günde de iki ailenin barışı yapılıyor olması, bu barışa başka bir anlam katıyor. Dolayısıyla inşallah bu barış hayırlı uğurlu olur. Ve inşallah bir daha bu tarz olaylar olmaz.” Temennisinde bulundu.


Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise; “bugün burada güzel bir iş için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Allah bu barışı hayırlı uğurlu etsin. Gök ve Bahar ailelerini tebrik ediyorum. Bu işte emeği geçen başta Eyyübiye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçek yiğitlik, gerçek kahramanlık, hep hadislerde de geçer ki, kinini düşmanlığını yenmek, onu yere sermek ve affetmektir. Af bilmeyen insanlar asla Allah’tan da af beklemesin. İnşallah bir daha böyle hadiseler yaşanmaz, hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı olan Faruk Çelik ise son konuşmayı yaparak, şunları söyledi;

“Çok değerli Biniesed Aşiretinin değerli büyükleri, Ahmet Çiftçi Bey Zeyan Atar Bey, şahsında bütün aşiret mensupları ve bu güzel barış yemeğine katılan kardeşlerime en derin saygılarımı sunuyorum. Bahar ve Gök ailelerinin değerli büyükleri sağımızda solumuzda oturuyorlar. Ahmet Bahar ve Abit Gök Bey kardeşlerimize de bu güzel buluşmayı, bu güzel barış yemeğine vesile oldukları için her ikisine de çok teşekkür ediyorum. Eksik bir dünyada yaşıyoruz, eksiklerimiz var, hatalarımız var. Bunları gidermek adına büyüklerimiz değerli dostlarımız, kardeşlerimiz aracılığıyla, yanlışa yanlış ilave etmeme adına bir barış ortamı oluşturuluyor. Bu güzel buluşmada, emeği geçen başta Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci kardeşimiz olmak üzere, aile büyüklerine çok teşekkür ediyorum. Allah hiçbir aileye bu acıları yaşatmasın, yaşatmasın ki bu yemeklerde bu şekilde buluşmalar olmasın. Dünya netice itibariyle 2 metrelik bezden ibaret, kimseye bir şey kalmıyor. Kimseye bir şey kalmayacağına göre dünya hayatını düşünerek ebedi hayata hazırlanalım diye temennimi sizlerle paylaşıyorum. Barışımız ebedi olsun diyorum, Allah dostluk ve kardeşliğimizi bozmasın diyorum.”


Yapılan konuşmaların ardından Eski Bakan Faruk Çelik, her iki ailenin büyükleri olan Ahmet Bahar ve Abit Gök beyleri, ayağa davet ederek birbirleriyle tokalaşmasını ve barışmasını istedi. Bu istek üzerine ikili birbiriyle tokalaşarak yaşanan husumete son verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.