banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Midyat'ta Kızılay'ın “Bağışlanan her kan, kurtarılan üç can” sloganıyla başlattığı kan bağışı kampanyası devam ediyor. Kızılay Midyat Temsilciliği ile birlikte yürütülen kampanya çerçevesinde, yetkililer kan vermenin önemine dikkat çekerek, kan stokunun bitmemesi için herkesin kan bağışında bulunması gerektiğini belirttiler.

Kan verme işlemleri hakkında bilgi veren Kan Alma Birim Sorumlusu Süleyman Koç, “Midyat’ta ayda bir kurulan gezici kan bağışı aracında yapılan kan verme işlemi doktor ve uzman sağlıkçıların nezaretinde yapılıyor. Kan verecekler önce kişisel bilgilerin yazıldığı formu doldurduktan sonra, kan değerlerine bakılıyor. Kan değerleri temiz çıkanların daha sonra kan verme işlemine geçiliyor. Her kan bağışçısından bir ünite (480ml/450gr) kan alınmasının ardından steril saklama kaplarına konulup kan toplama merkezine gönderiliyor.” dedi.

Kan alma konusunda iğne fobisi ve kan görmeye karşı duyarlı olanların dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Koç, bu korkuyu yenmek için de şu tavsiyelerde bulundu: “İğne fobisi ve kan görme duyarlılığı olan vatandaşlarımızın, bu korkularını yenmek için üstüne gitmelidirler. İğnenin bir sivrisinek ısırığı kadar acısı var. Onun dışında herhangi bir acı duyulmamaktadır. Kan alma konusunda sıkıntı çekmiyoruz. Midyat halkı her zaman duyarlı davranıp kan vermeye devam ediyorlar. Herkese teşekkür ediyoruz.”

“Kan herkes için ihtiyaçtır”

Kan bağışı kampanyası hakkında açıklama yapan Midyat Kızılay Şubesi Başkanı Murat Aykat, Kan stokunun bitmemesi için herkesin kan vermesi gerektiğini söyledi.

Aykat,"Kan bağışı kampanyamız, Diyarbakır Kan alma birimimizle beraber devam ediyor. Yıl içerisinde periyodik olarak ayda bir kan bağışı için ekip aracımızı kuruyoruz. Ancak erkeklerden 3 ayda, kadınlardan 4 ayda bir kan alabiliyoruz. Bu konuda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Midyatlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve bunun devam etmesini istiyoruz. Çünkü kan herkes için ihtiyaçtır. Allah kimseyi muhtaç etmesin. Ama lazım olduğunda bulunmadığı zaman sıkıntı çekebiliyorsunuz. Bir ünite kan için tüm varlığınızı feda etmeye hazırsınız. İşte bu duruma düşmemek ve kan stokunun bitmemesi için tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz." dedi.

Kan bağışında bulunan Murat Kaya ise “Kızılay'ın kan bağışı çalışmasına destek amacıyla kan vermek için geldik. Türkiye’de özellikle hastanelerde gerçekten kana çok ihtiyaç oluyor. Rahat günlerimizde destek olup kan verelim ki insanların zor anlarında yardımcı olabilelim. Bu anlamda kan veren herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.  (Süleyman Tunç- İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.