banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Badıllı Hoca'nın defnedileceği yer belli oldu

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bugün sabah saatlerinde vefat eden Üstad Beddiüzzaman’ın talebesi Abdulkadir Badıllı Hoca’nın öğrenci ve yakınları ile bir araya geldi.

Abdülkadir Badıllı’nın yakınlarının, Akdoğan’dan cenazenin defni ile ilgili bazı taleplerde bulunduğu, Akdoğan’ın ise konuyla ilgili bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğü belirtildi.

Görüşmeden önce basına konuşan Akdoğan, “Kendisine bir daha Allah’tan rahmet diliyorum. Kendisi Beddiüzzaman’ın değerli bir talebesiydi. Cenazesi yarın ikindi namazına müteakip kılınan namazın ardından defnedilecek. Ben bizzat başbakan ile görüştüm. Ailenin talepleri çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacaktır. Cenazesi, ailenin uygun görüldüğü yere defnedilecektir.” dedi.

Merhum Abdulkadir Badıllı’nın bir yakınından aldığımız bilgilere göre; Badıllı Hoca’nın cenaze namazının Mevlidi Halil Camisi’nde (Dergâh)  kılınma ihtimalinin yüksek olduğu, cenazesinin ise Dergah Camisi avlusunda Üstad Beddiüzzaman’ın naaşının kaçırıldığı yerin karşısında bulunan Dede Osman Avni Efendi’nin kabrinin bulunduğu yere defnedileceği belirtildi.

Dergah Camisi’nde Cuma namazı kılan Akdoğan daha sonra Dergah Camisi avlusunda Üstad Beddiüzzaman’ın naaşının kaçırıldığı yeri ziyaret ederek dua etti. Hz. İbrahim’in doğduğu yer olarak bilinen mağarayı da ziyaret eden Akdoğan, Aynzeliha Gölü’ndeki balıklara yem attı. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.