banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Aytaç Baran olaylarının davası Kayseri'ye taşındı

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın katledilmesinin ardından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 16 kişinin mahkeme dosyasını güvenlik gerekçesiyle Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ettikten sonra dava dosyasının güvenlik gerekçesiyle başka ile nakli konusundaki talebi, Diyarbakır Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca değerlendirildikten sonra talep Adalet Bakanlığına gönderildi.

Adalet Bakanlığının taleplere ilişkin değerlendirme sonucunun ulaştığı Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

Diyarbakır'da İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran, 9 Haziran'da uğradığı silahlı saldırıda katledilmiş, saldırının ardından çıkan olaylarda 3 kişi ölmüş, 11 kişi de yaralanmıştı.

Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan şüpheliler; M.Ç, M.F, B.F, E.Ç, M.P, H.D, M.D. ve C.A. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenirken; Y.T, Y.D, S.D, B.K, M.Y, F.Ö, İ.A. ve A.D. hakkında da yine "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak" suçlarından 6 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.