banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Aynı suçtan Erbakan'a hapis, CHP'ye kıyak
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin 2007 yılına ait harcamalarında 3 buçuk trilyona yakın usulsüzlük yapıldığına karar verdi. Benzer iddialardan dolayı yargılanan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve birçok parti yöneticisi, 28 Şubat sürecinde aynı gerekçelerle hapse mahkum edilmişti. Birçok RP'li yönetici bu sebeple cezaevine girmişti.
Akit gazetesinde Şükrü Macun'a konuşan emekli Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Nusret Çiçek, Refah Partisi'ne yapılan haksızlığa dikkat çekti. Emekli Ağır Ceza Hakimi Nusret Çiçek, Refah Parti'yle ilgili ortaya atılan iddiaları Anayasa Mahkemesi'nin incelemesi gerekirken, Maliye Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin bu soruşturmayı yürüttüğünü ifade etti.
Bütün parti teşkilatlarının teker teker incelendiğini belirten Çiçek, “Bir parti teşkilatına verilen naylon faturanın cezasını bile faturayı düzenleyene değil, il başkanına verdiler. Birçok RP'li il başkanı bu soruşturmalar neticesinde mahkûm ve mağdur edildi” diye konuştu.
“SORUMLULAR HESAP VERMELİ”
Çiçek, CHP'li yöneticilerin de yargılanması gerektiğini belirterek, “CHP'nin usulsüz yaptığı harcamaları hazineye geri ödemesi yetmez. Bunun sorumluları mahkemeye çıkartılıp hakim karşısında millete hesap vermek zorundadır. Diğer türlü adil bir yargılama yapılmış sayılmaz” ifadelerini kullandı.
“BİR DİLEKÇELİK İŞİ VAR”
Çiçek, bunun için savcılığa suç duyurusunda bulunmanın yeterli olacağını belirtti. Çiçek, “Eğer mahkeme böyle bir karar vermiyorsa, sorumluları ve yöneticileri yargılamıyorsa; savcılığa suç duyurusunda bulunmak gerekir. Bu iş bir dilekçeyle çözülür” dedi.
KİMLER TOPUN AĞZINDA?
Eğer bu yönde bir talep gelirse, CHP'de üç isim topun ağzında. 2007 yılında yapılan bu usulsüzlüklerle ilgili o dönemki sorumlular şu şekilde:
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Genel Sekreter Önder Sav, eski Genel Sayman Mahmut Yıldız. Ancak, parti genel başkanlarının yapılan harcamalardan sorumlu olmayacağına dair bir yorum da var. Eğer bu yorum dikkate alınırsa dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ceza almaktan kurtulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.