banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Aynı hastane ikinci kez ateşe verildi

Siirt-Eruh karayolu üzerinde bulunan ve daha önce yakılması nedeniyle boşaltılıp onarımı yapıldıktan sonra açılması beklenen 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından yeniden ateşe verildi.

Polis hastaneyi PKK’nin ateşe verdiği ihtimali üzerinde duruyor. Eruh karayolu Doğan Mahallesi’nde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Pazartesi günü öğlen saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi.

Boş olan 250 yatak kapasiteli hastane binasından dumanların yükselmesi üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Hastane çevresinde alınan güvenlik önlemleriyle birlikte TOMA araçları da itfaiyeye destek olarak yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Kısa süren çalışma sonrası, hastanenin çatı katında başlayan yangın, binayı sarmadan kontrol altına alındı. Geçen yıl 6-7 Ekim olayları sırasında da ateşe verilen hastanenin onarım çalışmaları tamamlanmış ve açılması bekleniyordu. Hastane binasında kimsenin olmaması, olası yaralanma ve can kaybını önledi.

Alevlerin kontrol altına alınması ardından binada soğutma çalışmaları yapıldı. Hastaneyi PKK’lıların ateşe verdiği ihtimali üzerinde duran polis, olay yerinde inceleme yaparak soruşturma başlattı.   

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.