banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

AYM, askere sivil yargı yolunu kapattı

Anayasa Mahkemesi, askere sivil yargı yolunu açan 5918 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun ilgili maddesini iptal etti.

CHP, 5918 sayılı Kanunun, askerlere sivil yargı yolunu açan 7. maddesi ile değiştirilen 'halinde' ibaresi ile geçici 1. maddedeki, 5271 sayılı Kanunun 250. maddesinde yapılan değişiklik hükümlerinin yürürlüğüyle ilgili düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Yüksek Mahkeme heyeti, bugün gerçekleştirdiği toplantıda açılan davayı esastan görüşerek karara bağladı. Yüksek Mahkeme, askere sivil yargı yolu açan ilgili hükmün iptaline karar verdi.

CHP'nin düzenlemenin iptali istemiyle açtığı davanın dilekçesinde, anayasanın, askeri mahkemelerin görev alanına ilişkin yaptığı görevlendirme hükmü yürürlükteyken, yasa koyucunun bir yasa ile ve söz konusu Anayasa hükmünü değiştirmeksizin yeni bir düzenleme yapmasının, Anayasanın 145. maddesi ile bağdaşmayacağı savunulmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.