banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Ayıldağ; Isıtıcılara dikkat

Kaçak elektrik tüketiminin maalesef önlenemediği Şanlıurfa’da kış aylarında meskenlerde kullanılan tabir yerinde ise “Merdiven Altı” elektrikli ısıtıcılara karşın halkı dikkatli olmaya çağıran Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, “Şanlıurfa’da kış aylarına bağlı mesken yangınlarında artış yaşanmaktadır. Bu yangınları incelediğimizde çoğunluğuna elektrikli ısıtıcıların sebep olduğunu saptıyoruz” dedi.

Evlerde kullanılan elektrik ısıtıcıların çoğunluğunun “merdiven altı” imalat olduğunu kaydeden Ayıldağ, “Kış aylarında ısınmak için satın aldığımız birçok ısıtıcı maalesef üretim standartlarına uygun imal edilmemektedir. Bu ısıtıcılara aşırı akım geldiğinde maalesef üzücü mesken yangınları yaşanmaktadır. İnsanlarımızın can ve mal kaybını göz önünde bulundurarak bu konuda halkı daha da dikkatli olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Uyku esnasında bu tip cihazları açık bırakarak uyuyan vatandaşları da ayrıca uyaran Ayıldağ, “Isıtıcıları gece uyurken asla açık bırakmayın hatta onların fişini çekerek uyuyun” şeklinde konuştu.

Elektrikli ısıtıcıların yanı sıra karbon monoksit(CO) zehirlenmelerine karşın halkı uyaran Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, “Elektrikli ısıtıcıların yanı sıra odun-kömür ile ısınmaya çalışanları ise karbon monoksit zehirlenmelerine karşın uyarmak istiyorum. Özellikle baca temizlemesi yapmayanlar bu tür ısınmayı tercih ettiklerinde yine can ve mal kaybına neden olan yangınların sayısını artırmış oluyorlar. Uyumadan önce sobaya atılan kömürler rüzgârla birlikte tehlike arz etmektedir. Hemşerilerimizi gece uyurken ısıtıcılarını kapatmalarını öneriyoruz” dedi.

Kente gerçekleşen yangınların nedeni hakkında ise bilgi veren Ayıldağ, gün içersinde 7-8 adet yangına müdahale ettiklerini belirterek, yaşanan yangınlarda asıl nedenin dikkatsizlik ve tedbirsizlik olduğunu söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.