banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Ayhan, Halfeti yolunu sordu?

Halfeti-Yukarı Göklü-Bozova yolunun ihalesinin ne zaman yapıldığını soran Ayhan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Ayhan, soru önergesinde Halfeti-Yukarı Göklü-Bozova yolunun kullanılamaz halede olduğunu, bölgede taşımacılığı olumsuz yönde etkilediğini, yolun ihalede öngörülen bitim tarihinin ne zaman olduğunu sordu.

İbrahim Ayhan'ın verdiği o soru önergesi

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi ELVAN tarafından Anayasanın 96'ıncı iç ve tüzüğün 99'uncu maddesi gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

İbrahim AYHAN- HDP Şanlıurfa Milletvekili

İlimiz Halfeti ilçesi önemli turizm merkezlerinin başında gelmektedir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerini ziyaret etmeye gelmektedir. Halfeti'nin önemli turizm potansiyeli yöre halkının da geçim kaynağı olmaktadır. Ancak Halfeti Yukarı Göklü – Bozova yolunun kullanılmaz halde olması bölgede taşımacılığı ve ulaşımı olumsuz yönde etkilemekte, araçlar hasar görmekte ve kazalara sebebiyet vermektedir.

Bu bağlamda;

1. Halfeti – Yukarı Göklü – Bozova yolu kaç km'dir?

2. Bu yolun ihalesi ne zaman yapılmıştır?

3. Yolun ihalesi kaç etapta oluşmakta olup, ihalede öngörülen bitim tarihi ne zamandır?

4. Yol yapım çalışması sürerken yöre halkının ulaşım durma noktasında iddiaları doğru mudur? Ulaşımın sağlıklı sağlanması ve mağduriyetin asgari seviyeye gelmesi için ne gibi tedbirler alınmış durumdadır?

5. Yol yapım çalışmasının geldiği aşamayı göz önünde bulundurduğumuzda yol yapım çalışması ihalede belirtilen tarihte bitirilebilecek midir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.