banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak beraat kararı

Aydın Doğan'dan canlı yayında şok sözler!
Can Ataklı'nın su yüzüne çıkardığı şantajla istifa ettirilen bakan iddiasına Aydın Doğan tepki gösterdi.

Gazeteci yazar Can Ataklı, 28 Şubat medyasını eleştirirken Aydın Doğan'ın da ismini verince yanı sıra Hürriyet Gazetesi hakkında çok ciddi bir iddia da bulununca Tarafsız Bölge'de ortalık bir anda karıştı.
Gazeteci yazar Can Ataklı, 28 Şubat medyasını eleştirirken Aydın Doğan'ın da ismini verince Tarafsız Bölge'de ortalık bir anda karıştı.
CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Aydın Doğan'ın canlı yayına bağlanması programa damgasını vurdu. Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, 28 Şubat sürecinde Turizm Bakanı'nın Ertuğrul Özkök'ün şantajıyla istifa etmek zorunda kaldığını iddia edince, Aydın Doğan canlı yayına bağlandı.
Can Ataklı, 28 Şubat döneminde 'O günün gevşek bir şekilde irtica manşet atan medya patronları şimdi neredeyse Erdoğan'ın hizmetinde. Peki onları nereye koyacağız şimdi. Hasan Cemal'i, Dinç Bilgin'i, Aydın Doğan'ı nereye koyacaksınız 'deyince ve bir bakanın Hürriyet gazetesi tarafından istifaya zorlandığını iddia edince Aydın Doğan jet hızıyla canlı yayına bağlandı.
HÜRRİYET BAKAN'A ŞANTAJ YAPTI
Aydın Doğan, Can Ataklı'nın iddialarını yalanlarken, Can Ataklı şok bir iddiada bulundu. Ataklı 28 Şubat sürecinde Hürriyet gazetesinden bahsederek 'Türkiye'nin amiral gemisi denilen bir gazetenin genel yayın yönetmeni bir bakana elimde 6 dosyan var yayınlarım. Yalanda olsa bunun hesabını verirsin demiş. Bunu bana Zafer Mutlu söyledi 'diyerek bir bakanın tehdit edildiğini ve şantaja maruz kaldığını söyledi.
O BAKAN BAHATTİN YÜCEL'Dİ
Ataklı bu bakanın dönemin DYP'li Turizm Bakanı Bahattin Yücel olduğunu ifade ederek '28 Şubat'ta kimin gücü kime yetiyorsa ona yükleniyordu. Hatta yanımda bir gazeteci bir kadın vekilin gırtlağını sıktı ve istifa edeceksin dedi ve istifa etti. 'dedi.
BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEDİYSE ÖZKÖK DÜNYANIN EN ŞEREFSİZ ADAMI
Can Ataklı'nın iddiaları üzerine jet hızıyla canlı yayına bağlanan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan polemiğe girmek istemediğini ifade ederek 'Can Ataklı diyor ki Hürriyet Zafer Mutlu'ya haber gönderdi. Ve Bakan istifa etmezse elimizde 6 dosya var açıklayacağız dedi. Eğer Ertuğrul Özkök böyle bir şey söylediyse dünyanın en ahlaklı ve şerefsizidir. Böyle bir şey söylediyse yarın Türkiye'nin gözü önünde Ertuğrul Özkök'ü idam edelim. Bende yayın grubunun sahibi olarak diyorum ki; haberim yok ama eğer böyle bir şey yapıldıysa ama bunu yapanlar dünyanın en büyük ahlaksızlarıdırlar. Dünyanın en büyük şerefsizleridir. Hiç bir patron böyle bir işe tenezzül etmez ve ettirmezde.
CAN ATAKLI HEZEYAN İÇİNDE
Bana göre Cana Ataklı hezeyan halinde. Ne söylediğini bilmiyor. Ucuz kahraman olmak için orada bir takım şeyler söylüyor. Ben diyorum ki Can Ataklı Bahattin'i de alsın, Ertuğrul'u da alsın canlı yayına çıksın, Bahattin desin ki 'Hürriyet beni tehdit etti.İstifa etmezsen elimizde 6 tane dosyan var yayınlarız denildi desin ben o zaman kabahatleri kabul ediyorum. Türkiye'nin bütün suçlusu medyaymış gibi göstermek haksızlıktır. Türkiye'de her toplumun içinde kötüler vardır. Türkiye'nin en namuslu kesimi hala gazetecilerdir. Gazeteleri böyle iktidarlarla oynayan, menfaat peşinde koşar gibi göstermeyi ayıplıyorum.
KAHRAMAN OLDUĞUNU ZANNEDİYOR
28 Şubat'ta siviller ve siyasi iktidar görevini yapmış ve basında haber peşinde koştuğu için belki dikkatsizlik yapmıştır, bulduğu her şeyi haber yapmıştır. Ama bugünde Genelkurmay Başkanı veya MİT veya polis müdürleriyle ilgili veya uydurma bir kaset ortaya çıksa hepiniz haber yapmak için koşmaz mısınız? Şu haksızlığı yapmayın. Eğer durum Can Ataklı'nın dediği gibiyse Zafer Mutlu'da ahlaksız, Ertuğrul Özkök'te. Ama ben kabul etmiyorum böyle olduğunu . Can Ataklı hezeyan içindedir ve yanlış yapıyor. Can Ataklı kendinin kahraman olduğunu zannediyor ama kahraman değil. Bence mesleğe en büyük zararı veren birisi.
VİCDANIM SIZLIYOR
Bu konuda bana soracakları bir şey varsa yazılı sözlü, kamuoyu önünde açıklamaya hazırım. Beyaz kağıt gibiyiz ama bize çok laf atıyorlar. Çok yanlış itham ediyorlar çünkü en kolayı medyayı suçlamak. Kim kartel kurdu da başkalarını öldürmek yada meslekten dışlamak içine girdiyse mesela Akşam gazetesi.. Kendi adıma söylüyorum dünyanın en büyük şerefsizidir. Bu iftiraları yaparken nasıl insanların eli titremiyor. Vicdanı sızlamıyor anlamıyorum.
CAN ATAKLI SENARYO YAZIYOR
Aydın Doğan'ın sözlerinin ardından, Doğan Can Ataklı'ya hitaben 'Yalan söylüyorsun. Ben Ertuğrul'u aradım ve dedim ki 'Ya çık namusunu temizle dedim. Oda dedi ki yarın yazı yazacağım. Bende dedim ki kardeşim ne yazacaksın bu arkadaş inandırıcı şekilde beni gönderdiler, ben konuştum diyor. Böyle bir şey olması mümkün değil. Ben deli miyim? Böyle bir ahlaksızlık olabilir mi? Can kendi kafasına göre bir senaryo hazırladı ve bunu söyleye söyleye kendi bile buna inandı. 'dedi.
SİYASİ İKTİDAR GÖREVİNİ YAPMADI
Doğan 28 Şubat sürecinde basının haksız yere suçlandığını ifade ederek '28 Şubat'ta basın orduya karşı çıkmadığı için suçlanıyor. Belki haklısınız burada ama ben diyorum ki siyasi iktidar görevini yapmadı. Sincan'da tanklar yürüdü, tankları yürüteni görevden almadılar. Basına da sen haberi yazma dediler. Sansür mü yapsaydık? 'diye konuştu.
ZAFER MUTLU DA YAYINA BAĞLADI
Aydın Doğan'dan sonra programa telefonla bağlanan Zafer Mutlu da iddiaları red ederken Can Ataklı'nın olayları karıştırmış olabileceğini söyledi:
'Çok kısa bir şey söylemek için bağlandım. Can sanırım bazı şeyleri karıştırıyor. Ben böyle bir şey hatırlamıyorum, böyle bir şey de olmadı. Bunu söylemek istiyorum. Polemiği de girmek istemiyorum. Mantıklı da gelimiyor zaten hikaye. Aradan 15 yıl geçmiş Can karıştırıyor da olabilir. '


ROTAHABER / Beyazgazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.