banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Aydın da hayatını kaybeden mülteci sayısı 25'e yükseldi

Aydın'ın Didim Mavişehir açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu 25 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin ise kurtarıldığı bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, "06 Mart 2016 tarihinde saat 11.55'de, Didim/Aydın Mavişehir önlerinde içerisinde düzensiz göçmen olan bir teknenin battığı ve denizde çok sayıda göçmen olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye derhal 3 sahil güvenlik botu ve 1 sahil güvenlik helikopteri sevk edilmiştir. Bölgede yarı batık vaziyette ahşap bir tekne ve suda insanlar olduğu tespit edilmiş, yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 15 düzensiz göçmen (12 erkek, 2 kadın, 1 erkek çocuk) sağ olarak kurtarılmış, 25 düzensiz göçmenin cansız bedenine (11 kadın, 4 erkek, 7 erkek çocuk, 3 kız çocuk) ulaşılmıştır." denildi.

Yapılan açıklamanın devamında, arama kurtarma çalışmalarına bölgede bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 1 helikopter ile destek sağlandığı, kayıp olduğu değerlendirilen göçmenlerin bulunması maksadıyla arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Tekne faciasıyla ilgili daha önce 18 mültecinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.