banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Rogers Kassım Mato robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak beraat kararı

AY IŞIĞIM ULUSAL YOLLARDA

konuyla ilgili Ay Işığım yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
Derneğimize şartlı olarak gelen yurtdışı yardımlar Nijer ve Burkina Faso gibi Afrika ülkelerinde TİKA koordinatörlüğünde ve BİSEĞ başkanlığında Türkiye’den derneğimizin de içinde bulunduğu 8 dernek ve kuruluşun katıldığı  gönüllüler platforma katılarak  bir başkasına muhtaç olarak yaşayan Dul ve yetim ailelere 3 keçiden oluşan grup, kardeş
aile projesi kapsamında 1000 adet süt keçisi teslim edildi. 3.000 Dolardan başlayan fiyatlarla
açılan bu kuyulardan 16 kuyunun sözleşmesini gerçekleştirdik. 757 hastanın kulak muayeneleri yapıldı, enfekte olmuş 400 hastanın kulaklarına aspirasyon uygulandı ve ilaçları verildi. 983 Hastanın dişleri kontrol edildi, Bu hastaların çekilmesi gerekli olan 1011 dişin çekimi yapıldı, Sahip olduğumuz seyyar diş üniteleri sayesinde 52 hastaya dolgu ve Kanal tedavisi uygulandı. 1358 Hastanın göz muayeneleri yapıldı, ameliyat olmayacak olanlara ilaç verildi, 650 Hastaya katarak teşhisi konuldu, bu hastalara 357 katarak ameliyatı yapılarak gözlerine lens konuldu. Kalan hastalara 6 ay sonra gelmeleri bildirildi. Anestezi uygulanarak 242 Ameliyat gerçekleştirildi, 232 Hastanın laboratuar testleri yapıldı. 792 Nijerli Çocuğun poliklinik muayenesi yapıldı, ilaçları verildi, takip gerektiren hasta çocuklar müşahade odasında takip edildi. 1078 Hastaya poliklinik muayene yapıldı, gerekli ilaçlar hastalara verildi. 390 Hastaya Ultrason çekildi.
Dernek Genel Başkanı İbrahim Halil URAL yaptığı açıklama da: Sizlerde Afrika ülkelerinde yapmak istediğiniz yardımlar için Süt keçisi Yardımı 320 Tl keçiler 2 dişi 1 erkekten oluşmaktadır.), Su kuyuları 3000 -10000 dolar, katarak ameliyatı 100 dolar.                          Yardımlarından dolayı tüm hayır sahiplerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.