banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

'Avukatlık leke kaldırmayacak bir meslektir'

Stajyer avukatların ruhsat töreninde konuşan Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, avukatlık mesleğinin leke kaldırmayacak bir meslek olduğunu söyledi.

Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlar, meslek yeminlerinin ardından cübbe giyip, ruhsatnamelerini aldılar. Mahmut Esat Bozkurt Salon'unda gerçekleşen yemin ve ruhsat töreninde konuşan Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, ruhsat alan genç meslektaşları ile ailelerini kutladı.

Ruhsatlarını alan meslektaşlarının ileride çok iyi birer hukukçu olacağına inandığını belirten Çıtırık, “Türkiye'nin ağırlaşan bu koşullarında adaletin tecellisi için çaba harcayacağınıza inanıyorum. Bu meslek leke kaldırmayacak bir meslektir. Yemininize sadık kalın. Sizden sonra gelecek olanlara leke bırakmadan mesleğinizin kıymetini bilin. Temennimiz, uzun yıllar hukuk devletinin sorunlarının çözümüne katkı sağlamanızdır." dedi.

Avukatların hukuki sorunların tarafı olmadığını dile getiren Çıtırık, “Bizler, hukuki sorunları yaşayan insanlara, mesleki bilgi birikimimizle bu sorunların çözümüne katkıda bulunan insanlarınız. Son zamanlarda gerek haciz mahallinde, gerekse keşif yaptığımız sahada veya duruşma salonu çıkışlarında, otoparkta saldırıya uğruyoruz.” diyerek avukatlara yönelik şiddet olayların arttığına dikkat çekti.

Konuşmasında Siirt'te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Siirt Barosu üyesi Av. Nezir Okur'u da anan Çıtırık, "Avukatlığın amacı; hukuki münasebetlerin düzenlenmesini, her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını her derecede yargı organları, hakemler, resmi ve özel kişi, kurul ve kurumlar nezdinde sağlamaktır. Avukat bu amaçla hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis eder. Ancak, Siirt'te,  dosyanın tarafı olarak gören ve avukatlığı dosya ile özdeştiren zihniyet tarafından 35 yaşındaki meslektaşımız katledildi. Siirt Barosu üyesi meslektaşıma rahmet, tüm meslektaşlarımıza başsağlığına diliyoruz. Yakalanan sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Törende ruhsat alıp yemin eden Baha Gökberk Gönen (Erzincan Üniversitesi), Merve Kuşoğlu, Sena Aras, Mehmet Fatih Öztürk (İstanbul Üniversitesi), Selce Maraş Büken (Selçuk Üniversitesi), Raziye Merve Çalışkan (Uludağ Üniversitesi), Türkü Bucak (Dicle Üniversitesi), Yakup Ataş (Doğu Akdeniz Üniversitesi) ve Jiyan Zengin (Dokuz Eylül Üniversitesi) mesleğe ilk adımı attılar.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.