banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Avukatlar; Evren kafeste yargılansın!
Dün görülen 12 Eylül davasının ilk duruşmasında müdahil avukatlarından çarpıcı bir talep geldi.Avukatlar, Kenan Evren'n Mübarek gibi kafeste yargılanmasını istedi.
Ankara GATA’da tedavi gören Evren ve İstanbul GATA’da tedavi gören Şahinkaya, duruşmaya katılamayacaklarına ilişkin Adli Tıp Kurumu’na başvurmuştu. Kurumun raporu, dava sırasında geldi.Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, kürsüdeyken kendisine verilen sarı zarfı açtı. Raporda, “Duruşmaya katılıp katılmayacaklarına ilişkin değerlendirmenin burada yapılmasımümkün değil, İstanbul’dan sorulsun” yazıldı.
Rapora tepki gösteren avukatlar, incelemenin TTB’ce oluşturulacak bağımsız bir heyet tarafından yapılmasını isterken, raporu duruşma sırasında gönderen Ankara Adli Tıp için de suç duyurusunda bulunulmasını istedi.
Müdahil avukatlarından Meral Danış, cezaevlerinde tutuklu hasta mahkûmların yaşamlarını yitirdiklerini belirtirken, Evren ve Şahinkaya’nın da tutuklu yargılanmasını istedi. Avukat Fikret Babaoğlu, “Ahmet Kenan Evren, Hüsnü Mübarek’ten daha az diktatör değildir. Onu da Mübarek gibi kafeste getirebilirsiniz. Evren, Öcalan’ın yargılandığı gibi yüz yüze yargılanmalıdır” dedi.
Bir avukat da “Tutuklanmalarını istiyorum, o demirin soğukluğunu hissetsinler istiyorum” derken bir başka avukat da, “Pinochet gibi tutuklanıp getirilsin” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.