banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Avrupa Yetim-Der'in yardım çalışmaları devam ediyor

Merkezi Avrupa’da bulunan Avrupa Yetim Der, Kurban bayramı dolayısıyla fakir ve muhtaç ailelere yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor.

Gümüşhane’de daha önce tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere bayram dolayısıyla yardım çeki veren Avrupa Yetim Der yetkililer, Mardin’in Dargeçit ilçesinde de 70 aileye kurban eti dağıttı.

Avrupa Yetim Der’in yaptığı yardım çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Avrupa Yetim Der gönüllüsü Mehmet Kabayel, bu sene Gümüşhane’de farklı bir uygulamaya gittiklerini ifade ederek, önceki yıllarda gıda üzerinden yardım yaparken, bu sene yardım çekleri dağıttıklarını, bu vesile ile ailelerin ve yetimlerin kendi ihtiyaçlarını kendilerinin gidermelerini istediklerini söyledi.

Maddi durumu daha iyi olan Müslümanlardan daha duyarlı olmalarını beklediklerini beliren Kabayel, sözlerine şöyle devam etti:

“Fakir ve muhtaç ailelerin sayıları oldukça fazla. Dolayısıyla daha fazla mağdur ve muhtaç aileye ulaşabilmemiz için imkan dâhilinde her kardeşimizin de daha fazla fedakârlık yapmasını bekliyoruz.”

Dargeçit’te muhtaç ve yetim ailelere kurban eti

Mardin’in Dargeçit ilçesinde de daha önce tespitleri yapılmış olan ailelere kurban eti ulaştıran Avrupa Yetim-Der ve Dargeçit Ravza-Der üye ve gönüllüleri 70 aileye kurban eti ulaştırdıklarını belirtti.

Kurban çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Dargeçit Ravza-Der başkanı Kadri Şengül, kurban eti ulaştırılan ailelerin sevinçlerinin görülmeye değer olduğunu belirterek fakir ve muhtaç ailelerin kendileri için yaptıkları hayır dualarının kendileri için çok değerli olduğunu söylediler.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.