banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Avrupa Yetim-Der'den Kobanililere yardım

 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen Avrupa Yetim Der, Kobanili mültecilere içerisinde hijyen malzemeleri ile gıda bulunan yardım kolilerini dağıttı.

Avrupa Yetim Der yetkilileri, Suruç ilçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi’yi de ziyaret ederek ilçede gerçekleştirdiği yardımlar ve mültecilerin acil ihtiyaçları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Suruç Kaymakamı Çiftçi, dernek üyelerine gerçekleştirdikleri yardımlar için teşekkür ederken, Kobanili mültecilere acil yardım olarak öncelikle su ve oturacakları minder ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Dernek üyeleri de bu ihtiyaçların en kısa zamanda hazırlanıp mültecilere ulaştırılacağını kaymakam Çiftçi’ye iletti.

Avrupa Yetim Der Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, “Biz Kobanili mültecilere gıda ve hijyen malzemesi dağıttık. Dağıtımımız esnasında Kobanililerin bodrum katlarında 30-40 kişilik yerlerde kaldığını gördük. Gıdanın dışında bu mültecilerin birçok sıkıntı ve ihtiyaçları var. Biz sandığımızdan daha kötü şartlarda olduğunu gördük. Yaptığımız tespitlerde ve Suruç Kaymakamıyla yaptığımız istişare sonucunda, buraya hijyen malzemeleri, çocuk maması ve oturulacak minder yardımımız olacak” dedi.

Ateş, ayrıca Kurban Bayramında hayırseverlerin de desteği ile Suruç’taki Kobanili mültecilere kurban eti yardımında bulunacağını sözlerine ekledi. (Osman Gülebak/Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.