banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Avrupa Yetim-Der Kurban Bayramında Afrika coğrafyasında

Avrupa’da yaşayan hayırseverlerin yaptıkları bağışlarla dünyanın birçok yerinde yaşayan yetim ve mağdurlara umut ışığı olan Avrupa Yetim-Der, Kurban Bayramı programını açıkladı. Türkiye’de ve Afrika’da çeşitli faaliyetlerde bulunacak olan Avrupa Yetim-Der'in, düzenleyeceği birçok hayır organizasyonuna Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş ve beraberindeki heyet katılım sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, “Avrupa Yetim-Der olarak Pazar günü inşaallah Filistin’de Yetim Edinme Projesi kapsamında yetim ve mağdur çocuklara aylık ihtiyaç giderleri verilecek. Pazartesi günü Allah’ın izniyle Muş’ta olacağız. Kurban Bayramı programı dahilinde Muş, Siirt ve Tarsus’ta Yetim Giyindirme Projesi kapsamında bizzat kendimiz gidip oradaki yetim çocukları mağazada giyindireceğiz.” dedi.  

Rehber TV’de canlı yayına katılarak Kurban Bayramı programlarını konuşacaklarını belirten Ateş, dileyen hayırseverlerin canlı yayında bağışta bulunabileceklerini belirtti. Ateş şöyle devam etti: “22 Ekim Salı akşamı Avrupa Saatiyle 20.30’da Rehber TV’de yayınlanan Umut Kervanı programında Avrupa Yetim-Der konu olacak bizler de orada olacağız. Dileyen hayırseverler telefonla canlı yayına bağlanarak hayırlarını yapabilirler. Türkiye’den sonra 23 Eylül Çarşamba günü nasip olursa Uganda’ya gideceğiz. Uganda’daki çalışmalarımızda Umut Kervanı ekibi bize eşlik edecek. Uganda’da Kurban kesimi, Sünnet Programı, Yetimhaneleri ziyaret ve su kuyuları projelerimizde bizlere eşlik edecekler.”

Kurban Bayramında Türkiye’de ve dünyanın birçok bölgesinde kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Ateş, “Avrupa Yetim-Der olarak, bu yıl Kurban programı dahilinde Türkiye, Asya, Afrika, Filistin ve Balkan ülkelerinde hayırseverlerin bize bağışladığı kurbanları kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Avrupa genelinde gönüllü temsilciliklerimizi yürüten hayırseverlere teşekkür ediyoruz, Allah kendilerinden kat kat razı olsun. Avrupa Yetim-Der’e bağışta bulunan hayırseverlere bizzat teşekkür ediyoruz. Avrupa’dan hiç tanımadıkları dünyanın çeşitli coğrafyalarında ismini rengini dilini dahi bilmedikleri insanlara bir nebze olsun yardımda bulunan hayırseverlerimize Avrupa Yetim-Der olarak teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin.” ifadelerini kullandı. (Hamza Korkut - İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.