banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Avrupa Yetim-Der Kobani'li mültecileri unutmadı

ŞANLIURFA- Merkezi  Almanya’da bulunan Avrupa Yetim-Der (Internatıonal Help Organızatıon Pro Orphans) Dünya genelinde yaptığı yardımlara ara vermeden devam ediyor. Yetim ve fakirlerin umudu olan Yetim-Der Kobani'den Türkiye ye sığınan Suriye’li  mültecilere yardımda bulundu.

Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, yapılan yardımlarla ilgili bilgi vererek, Şanlıurfa'nın Suruç  ilçesine yerleşen yüzlerce aileye Kurban eti, gıda ve temizlik malzemesi dağıttıklarını dile getirdi.

Yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama Yapan Yetim-Der üyelerinden Mustafa Özata, ” Yardım dağıtmaya gittiğimiz ailelerin durumu içler acısı. Elektrik yok, su yok, 20 kişilik bir aile bir odada sadece bir minder üzerinde yatıyordu.” dedi.

Avrupa'da bulunan iş adamlarına seslenen Özata, “Suruç'ta bulunan mültecilerin yatak, çocuk bezi, mama, su ve gıda paketlerine acil ihtiyaç var. Yardımlarını bizden esirgemeyen hayır sahiplerine teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde konuştu. (Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.