banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Av. Güven: Baro hak ettiği yere gelecek

Şanlıurfa Barosunda 2 yılda bir yapılan başkanlık seçimlerini Av. İrfan Güven 129 oy alarak seçildi.  Başkan Av. Güven "Şanlıurfa Baro'sunun Türkiye Barolar birliği ve Bölge Baroları içerisinde hak ettiği yere gelecek" dedi.
Şanlıurfa Barosunda başkanlık ve Yönetim Kurulu üyeliği seçimleri dün sabah saatlerinde Şanlıurfa Ticaret Odası Toplantı salonunda başladı. Başkanlık seçimlerinde bu yıl 3 aday yarıştı. Baro Başkanı Yahya Demirkol'un yanı sıra, Salih Yıldız ve Edessa TV Genel Yayın Yönetmeni de olan Avukat İrfan Güven adaylık için yarıştı. Zorlu seçimde Şanlıurfalı avukatlar "güven" isminde mutabık kaldılar.
Toplam 378 oydan 130'unu alarak baro başkanlığına İrfan Güven seçildi. Bir önceki dönemde başkanlık yapan Yahya Demirkol ise 128 oy alırken Salih Yıldız ise 118 oy aldı.
Başkan seçildikten sonra ilk demecini sitemize veren Av. Güven; "Şanlıurfa Baro'sunun Türkiye Barolar birliği ve Bölge Baroları içerisinde hak ettiği konumda olduğunu düşünmüyorum. Bu anlamda yeni dönemde Baro'muzu çalışmalarımızla önemli bir noktaya getireceğimize inanıyorum. Barolar toplumun en önemli sivil toplum örgütüdür bu boyutuyla Şanlıurfa Barosu Şanlıurfa'nın sorunlarını yakından takip etme ve çözüme katkı sunma noktasında fayda sağlayacaktır" dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU
Yönetim kuruluna asil olarak Serdar Çelik, Serdil İzol, Hikmet Delebe, Velat Karahan, Nihat Kılıç, Ahmet Aksoy, Yusuf Eğilmez, Mustafa Dolap, Ömer Faruk Mancı, Ahmet Tüysüz  seçilirken yedek olarak ise Süleyman Doğan, Sabri Yetim, Sıtkı Barut, Faruk Yaygın, Ahmet Türkmen, Sedat Gözkıran, Devrim Polat, Gülay Koca Öztürkoğlu, Serhat Demiryeri ve Necati Taş seçildi.  
Disiplin kuruluna asil olarak Necati Çevirici, Ali Şur, Velat İzol, A.Aydın Furuncuoğlu, Bülent Özışık seçilirken yedek olarak Şazime Kaya, Mustafa Fuat Balıkçı, Fadime Atalar, Ömer Sinikan, Esat Yaygın seçildi. 
Denetleme kuruluna İsa Yıldızoğulları, Remzi Akpirinç ve Adile Arıcı asil olarak seçilirken Lütfü Polat, Mahmu Kaya ve Hüseyin Karakeçili yedek listeye girdi..
 Barolar birliği delegeliğine aday olan Eyüp Sabri Çepik, Lami Arkan ve Reşit Yaşar asil, Velid Aba, F.Necati Öncel ve Ali Fuat Bucak yedek listede yer aldı.

SON OY BAŞKAN YAPTI
Baro Başkanlığı seçiminde son bir oy kaldığında müthiş bir durumla karşı karşıya kalındı. Son 1 oyun zarfı açılmadan önceki durum İrfan Güven 129, Yahya Demirkol 128 ve Salih Yıldız 118 oy almışlardı. Son açılan zarf Yahya Demirkol'a çıksa Durum 129- 129 berabere olacaktı. Berabere olma durumunda kıdem geçerli olacağı için Yahya Demirkol başkan olacaktı. Son zarf açıldığında İrfan Güven'e çıkan oy Başkanlığı da beraberinde getirdi.

Emin Karademir www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.