banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Atila; İsrail otorite değil işgalcidir

Mavi Marmara olayının yıldönümüne yaklaşıldığı bu günlerde Mavi Marmara gemisinin hedefini ve dünyaya etkilerini İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atila ile konuştuk. Atila, Mavi Marmara’nın Müslümanların silahsız bir şekilde olsa dahi zulme nasıl direnebileceğini gösterdiğine dikkat çekerek, Mavi Marmara olayının Müslümanların uyanışına ve birlikteliğine vesile olduğunu söyledi.

 

Amacımız ambargoyu kırmak, İsrail’in zulmünü deşifre etmekti

2008 yılından beri Gazze’nin abluka altında olduğunu hatırlatan Atila, Filistinlilerin talebi üzerine ambargonun kırılması adına yola çıkmaya karar verdiklerini belirterek, “Bizim hedefimiz Gazze ablukasını kırarak İsrail’in zulmünü dünyaya deşifre etmekti. Ama bir gördük ki, Arap baharı bununla başladı. Mavi Marmara kıvılcımı ile bütün dünya Müslümanlarının harekete geçtiğini gördük. Mavi Marmara’nın niyeti iyi olunca Rabbim bereketlendirdi. İsrail, tahminlerimizin de ötesinde rezil oldu. Ve bütün dünya bunu gördü. Biz şuna inanıyoruz, Allah rızası için atılan küçük bir adım da olsa, hedefine varır.” diye konuştu.

 

Açılan davadan dolayı İsrail tedirgin

Mavi Marmara saldırısından sonra İsrail’e açılan dava sürecine de değinen Atila, dava sürecinin devam ettiğini, İsrail’in direnmesine rağmen, geri adım atmadıklarını belirterek, Mavi Marmara’nın Müslümanların silahsız bir şekilde olsa dahi, zulme nasıl direnilebileceğini göstermiştir.” dedi.

 

“Biz İsrail’i bir otorite olarak değil bir işgalci güç olarak kabul ediyoruz”

Mavi Marmara olayının, Hükümet ile Gülen cemaati arasında bir fikir ayrılığına sebep oldu mu? sorusuna cevap veren Atila şöyle konuştu: “ Ben bu soruyu şahsen cevap vermek istiyorum. Fethullah Gülen’in İslami gruplara, İslami cemaatlere bakışı önceden biliniyordu. Mavi Marmara’yla bu daha bir gün yüzüne çıktı. Yorumcuların ve uzmanların dediğine göre, hükümetle olan ayrılığı da buradadır. ‘Neden otoriteden izin alınmadı?’ demişti.Tabi biz bunu kesinlikle reddediyoruz. Biz İsrail’i bir otorite olarak değil, bir işgalci güç olarak kabul ediyoruz. Kesinlikle orası Filistin topraklarıdır.” ifadelerinin kullandı.


Heryıl düzenli olarak Mavi Marmara olayının yıl dönümünde resim sergileri, basın açıklamaları ve anma etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Atila, ayrıca her yıl Mavi Marmara olayının yıldönümü vesilesiyle İstanbul’da etkinlik düzenlediklerini söyledi.
 

İstanbul’a her ilden ücretsiz otobüs kaldırılacak

Birçok yerde olduğu gibi Şanlıurfa’dan da Mavi Marmara’ya destek vermek amacıyla ücretsiz otobüs kaldıracaklarını hatırlatan Atila, “Mavi Marmara’yı anma etkinlikleri münasebeti ile, 31 Mayıs’ta İstanbul’da saat 17’00’de programımız olacaktır. Bütün Türkiye’deki Müslümanların, buna katılmasını umuyor, katkı sunmalarını bekliyoruz. Her ilden otobüslerle İstanbul’a kalkışlar olacaktır. Biz Urfa İHH olarak da, 30 Mayıs’ta öğle namazından sonra, Esentepe’deki derneğimizin önünde  bir basın açıklaması yaparak, otobüslerle hareket edeceğiz. Bu programımıza katılmak isteyen arkadaşların, telefonlarla deneğimize ulaşıp kayıtlarını yaptırmak için sadece isimlerini bildirmeleri yeterlidir” şeklinde konuştu. 

(Sedat Kuşulay/Abdulhakim Bulut-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.