banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Atatürk lisesi Eyyubiye kaymakamlığı mı oluyor?

Büyükşehir’e geçiş sürecinde Kaymakamlık binası olarak düşünülen yerlerden biri de asfalt caddesindeki  Atatürk Lisesi....


Okul Aile Birliği Başkanı Sait Türkmenoğlu, Atatürk Lisesi’nin Eyyübiye Kaymakamlığı olarak düşünülmesinin kendisiyle velileri rahatsız ettiğini söyledi.


Türkmenoğlu, HİZMET’e yaptığı açıklamada,  1900’lü yılların başlarında resmi kurum binası olarak yaptırılan tarihi binada 13 dersliğin bulunduğunu, her sınıfta yaklaşık 50 öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.


1000’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü Lisenin Kaymakamlığa devredilmesi halinde büyük bir  problem yaşanacağını anlatan Türkmenoğlu, “Atatürk Lisesinde genellikle dar gelirli ailelerin çocukları okuyor.  En yakın lise Ahmet Erseven’de.. Orada da sınıf mevcutları standartların oldukça üstünde.. Bu yüzden veliler servis tutmak zorunda kalacak” dedi.


Şanlıurfa Asfalt caddesindeki tarihi binada faaliyet gösteren Atatürk Lisesi 'nin Büyükşehir'e geçiş sürecinde Eyyübiye Kaymakamlığı olarak düşünülmesi öğretmen, öğrenci ve velileri huzursuz etti.


Atatürk Lisesi,Okul Aile Birliği Başkanı Sait Türkmenoğlu, HİZMET'e yaptığı açıklamada, söz konusu okulda bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatarak, bu binanın Kaymakamlığa geçici olarak tahsis edilmesi durumunda  hem öğrenciler, hem de velilerin mağdur olacaklarını söyledi.


Türkmenoğlu, şunları kaydetti:   “13 derslikli Atatürk Lisesinde  1000'e yakın  öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. 30 öğretmenin görev yaptığı okulda her sınıfta 50 civarında öğrenci bulunmaktadır.  Kalabalık sınıflar ve sabahçı, öğlenci uygulaması bu semtte Lise ihtiyacını kanıtlamaktadır.


Okulun başka bir kuruma devredilmesi halinde  bu öğrencilerin nerede  ve hangi okullarda  eğitim görecekleri biz velileri şimdiden endişelendirmektedir. Mahalleye en yakın okul Ahmet Erseven mahallesindeki Akpınar Lisesidir. Ancak bu okulda da  öğrenci sayısı oldukça kabarıktır.  Sınıflarda standartların üzerinde öğrenci bulunmaktadır.


Bu öğrencilerin başka okullara nakledilmesi  halinde nakil yapılan okullarda daha çok yoğunluk yaşanacak, eğitim kalitesi düşecek, Evle okul arasının uzak olması nedeniyle veliler servis tutmak zorunda kalacak, dolayısıyla bu durum maddi ve manevi yönden  veliler olarak bizleri olumsuz etkileyecektir.


Kamu binası aranıyorsa restorasyon bekleyen tarihi urfa evleri değerlendirilebilir. 
Eğitimlerini sürdürdükleri okulun ellerinden alınması halinde öğrencileri psikolojik yönden olumsuz etkileyecektir.


Konunun ne derece doğru  ve hangi aşamada olduğunu  bilmiyoruz. Durumu Şanlıurfa Valiliğine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne ileteceğiz.  Böyle bir teşebbüsün gerçekleşmemesi yönünde umarız bize kulak verirler”

Fırat Subaşı / Hizmet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.