banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Atatürk Havalimanına terör saldırısı: 31 ölü 147 yaralı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldiğini açıkladı.

Şahin, İlk bilgilere göre iki saldırganın polisin kendilerinden şüphelenmesinin ardından önce kalaşnikofla etrafı tarayıp, daha sonra kendilerini infilak ettirdiklerini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırılarına  ilişkin, “Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti.” dedi.

Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, öte yandan iniş yapacak uçakların yolcuları Genel Havacılık Terminali'nden çıkarılacağı açıklandı.

 

ABD daha önceden vatandaşlarını uyarmış

 

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırısı öncesi ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 29 Mart'ta yayınlanan uyarı yenilenerek Türkiye'deki saldırılara dikkat çekildiği öğrenildi.

Özellikle Güneydoğu'daki saldırılar arttığına vurgu yapılan uyarıda ABD vatandaşlarına turistik bölgelerdeki kalabalık yerlerden de uzak durmaları tavsiye edildiği belirtildi.

Uyarıda “ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Türkiye'deki terörist grupların artan tehditlerine karşı dikkatli olunması ve ülkenin güneydoğusuna seyahat etmekten kaçınmaları yönünde uyarıyor.” denilerek özellikle Suriye sınırındaki bölgelere gidilmemesi, siyasi eylemlerden ve protesto gösterilerinden uzak durulması gerektiği de ifade edildi.

Uçuşlar durduruldu

Öte yandan Atatürk Havalimanı, araç ve yaya girişine de kapatıldı. Havaalanında hiçbir uçuşa izin verilmiyor. Ayrıcı gelen uçaklar havada bekletilirken, bazıları da diğer illerdeki havalimanlarına yönlendiriliyor.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.