banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Atatürk bulvarı yol düzenlemesi TBMM'ye taşındı

İbrahim AYHAN İçişleri Bakanı Sayın Sebahattin ÖZTÜRK tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; “Atatürk bulvarında belediyece yapılan yol düzenlemesindeki temel amaç neydi?” diye sordu. 

İŞTE AYHAN'IN VERDİĞİ O SORU ÖNERGESİ
İlimiz Şanlıurfa’da çözüm bekleyen; acilen yeni çevre yollarının, yeni alternatif yolların ve projelerin devreye girmesi gereken bir trafik çilesi gerçekliği bulunmaktadır. Yıllardır özellikle seçim dönemlerinde hafif raylı sistem, metro projeleri sunulmakta. Ancak, her defasında projeler bir başka seçime kadar tozlu raflarda bekletilmektedir. Bu projelerin yıllar önce tıpkı komşu ilimiz Gaziantep’te olduğu gibi hayat bulmuş olması gerekirdi. Bırakalım bu projelerin hayat bulmasını mevcut uygulamalar zaten içinden çıkılmaz bir halde olan trafik sorununu adeta muammaya dönüştürmektedir. Dubalarla yolun ayrılması, aynı yollarda belediye otobüslerinin geliş-gidiş güzergâhının bulunması, yine bazı yollarda trafik akışının soldan verilmesi ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına davetiye çıkarmaktadır. Ayrıca belediye otobüs duraklarının yolun ortasında bulunması ve karşıdan karşıya geçişlerin kontrolsüz olması özellikle yaşlı ve çocuklar için ölüme davetiye çıkarmaktadır. Bu projenin hayata geçtiği günden bu yana 6 vatandaşımız yaşanan trafik kazaları sonucunda yaşamlarını yitirirken 10’un kişi de yaralanmıştır. Bu tablo bile olayın vahametini gözler önüne sermektedir. Acilen yapılması gereken bu projenin yetkili mercilerce tekrardan gözden geçirilmesi zaruri görülmektedir.

Bu bağlamda;
1. Atatürk bulvarında belediyece yapılan yol düzenlemesindeki temel amaç neydi?
2. Bulvarda yapılan düzenleme önceki uygulamayla kıyaslandığında ne gibi olumsuz sonuçlar doğurmaktadır?
3. Bulvardaki düzenlemenin yapıldığı ve hayata geçtiği tarihten bu yana kaç trafik kazası vaka yaşanmıştır? Bu trafik kazalarında kaç ölümlü ve yaralanmalı kaza vuku bulmuştur?
4. Yeni uygulama ile önceki uygulama kıyaslandığında ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında oransal olarak artış mı yoksa azalma mı yaşanmıştır?
5. Bakanlık olarak belediyenin Atatürk bulvarındaki yaptığı uygulamayı yerinde incelemek adına yetkili kurumlara bir talimatınız olacak mıdır?
6. Hafif raylı sistem, metro projeleri ilimizin trafik sorununu çözümü için acili yet arz etmektedir. Hükümetinizce bu projelerin hayat bulması için kaynak aktarımı yapılacak mıdır?
7. İlimiz Şanlıurfa nüfus yoğunluğu ve araç sayısı bakımından iller sıralamasında nerede bulunmaktadır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.