banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Ataş: ‘Eyyüp Peygamber Camisi Üvey Evlat mı?'

 

 

Eyyüp Peygamber Cami Onarımı Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mustafa Ataş, Eyüp Peygamber Camisinin üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

 

Ataş; Okulların açılması ve soğuk havaların başlaması ile beraber ziyaretçisi durma noktasına gelen Eyyüp Peygamber’in şifa bulduğu su kuyusu ve çile çektiği mağara’nın bulunduğu, Şanlıurfa’nın inanç turizmi için büyük öneme sahip Eyyüp Peygamber Camii yüz üstü bırakıldığını söyledi.

Üçüncü ayın sonunda yoğun ziyaretçilerin gelmeye başladığını belirten Dernek Başkanı Mustafa Ataş; “ buranın tüm geliri hayırseverlerin yaptığı bağıştan ibarettir. Buraların tüm çevre düzenlemesini biz dernek olarak yapıyoruz. Eskiyen Cami minaresinin âlem’i için çalmadığımız kapı kalmadı. Hiçbir kurumdan maddi yardım alamadık. Hepsini derneğimizin imkânları ile yaptık. Burada 4 işçi çalışıyor bunların sigorta dâhil tüm giderlerini dernek karşılıyor. 6 tane genci de cüzi para karşılığında çalıştırıyoruz. Cami için 62 bin liraya halı aldık, bir kısmını ödedik. Şu an 35 bin TL borcumuz var. Hiç kimseden nakit istemiyoruz. Faturası yanımızda, vermek isteyen hayırseverler faturanın bedelini borçlu olduğumuz firmaya ödeyebilir” dedi.

 

Şanlıurfa Belediyesinden de hiçbir destek alamadıklarını söyleyen Ataş; “buranın çevre düzenlemesini, buraya ektiğimiz çiçek ve fidanların parasını dahi biz veriyoruz. Bakın, Şanlıurfa Belediyesi bize çevre düzenlemesi için gül ve çiçek vermezken; Gaziantep Şahinbey Belediyesi bize piknik masası gönderdi. Sadece belediye olsa, Vakıflar Müdürlüğü bizden dernek yeri kirası alıyor. Biz bu zor şartlarda bu kutsal mekânı Yaşatma ve Güzelleştirmeye çalışıyoruz. Yetkililere sesleniyorum; Eyyüp Peygamber Camisi Üvey Evlat mı?” dedi.

 

Mehmet Guli Aslan/ www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.