banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Atanan aday öğretmenlere eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şubat 2016 yılı döneminde Türkiye genelinde yapılan 30 bin öğretmen atamasının Adana'yı tercih eden 851 aday öğretmenin eğitimine başlandı.

Yeni atanan aday öğretmenlere yönelik Yüreğir Kültür Merkezi'nde eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Programa Adana Valisi Mustafa Büyük'ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, ilgili şube müdürleri ve aday öğretmenler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şubat 2016 yılı döneminde Türkiye genelinde 30 bin öğretmen atamasının yapıldığını ve bu atamalar sırasında 851 aday öğretmenin Adana'yı tercih ettiğini söyledi.

Atanan öğretmenleri tebrik eden Akpınar, “Bu dönemde 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirildiği gibi aynı zamanda 6 aylık adaylık eğitimi boyunca derslere girmeden, görev yapmadan kendilerini daha iyi yetiştirme olanakları öğretmenlerimize verildi. İlimize gelen öğretmen arkadaşlarımız ilk tercihlerine adaylık eğitimi için gönderildi. 851 aday öğretmenimiz 49 branşta aramızda bulunmakta. 204 öğretmenimiz yine Eylül ayından itibaren ilimizde kalıp, görev yapacak. Ancak diğer öğretmen arkadaşlarımız ülkemizde değişik illere giderek, görevlerine başlayacaklar. Bu 6 aylık eğitim sürecinde aday öğretmenlerimizin en iyi bir şekilde yetişmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Vali Mustafa Büyük de aday öğretmenlerin Adana'yı tercih etmelerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Öğretmenlerin görev yaptıkları okullarda en iyi şekilde hizmet etmesi gerektiğini işaret eden Büyük, “Sizler görev yaptığınız yerlerde sadece öğrenci ve okul ile ilgili değil, bunun çok ötesinde beklentilerle karşılaşacaksınız. Bu noktada bugün, topluma rehberlik, önderlik edecek ve toplumum her alandaki bilgi eksikliğini tamamlayacak bir meslek grubuyla karşı karşıyayız. Adaylık eğitim süreniz bu amaçla da sizlere iyi bir katkı sağlayacaktır. Ümit ederim göreve başladığınız yerlerde, birinci vazifeniz o bölgeyi sevmeniz olur. Sevmeden, gönül muhabbeti kurmadan başarılı olmak ve faydalı olmak mümkün değil. Umarım heyecanla beklediğiniz bu görevi hep mutlulukla devam ettirirsiniz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından aday öğretmenlere ilk eğitimleri verildi. (İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.