banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Aşure dağıtımında bomba ihbarı paniğe neden oldu

Şanlıurfa Valiliği tarafından Cumhurbaşkanlığı adına Balıkgöl’de düzenlenen aşure dağıtımı programında polise gelen bomba ihbarı kısa süreliğine paniğe yol açtı.

Öğle namazına müteakiben dağıtımı yapılacak yaklaşık 15 bin kişilik aşure yemeğinin hazırlıkları erken saatlerde başladı. Kılınan öğle namazının ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik katıldı. Burada halka aşure ikram eden Çelik ve Küçük, gelen bomba ihbarı üzerine alandan ayrıldı.

İhbar üzerine aşure dağıtımı durdurulup sırada bekleyen halk, polis tarafından güvenlik gerekçesiyle alanın dışına çıkarıldı. Bu sırada alandaki bir bankın altında sahipsiz şüpheli bir çanta dikkat çekti. Şüpheli çantanın sahibinin ortaya çıkmasının ardından çanta sahibine teslim edildi.

Söz konusu alanda gerekli kontroller yapıldıktan sonra kapı önünde bekleyen halk, gerekli aramaların ardından 10’ar kişilik gruplar şeklinde içeri alınarak aşure dağıtımı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Siverek’te de buna benzer bir ihbar yapılmış halk bu yüzden camiyi boşaltmak zorunda kalmıştı. (Osman Gülebak- Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.