banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Asuman Yazmacı nerede?

Londra’da düzenlenen Uluslararası nitelikte ve Dünya'nın en büyük turizm fuarı olarak bilinen World Travel Marketing Fuarına Vali Celalettin Güvenç'in başkanlığında katılan Şanlıurfa heyetinde; Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Platformu Başkanı Asuman Yazmacı bulunuyor.

TİCARET BORSASINDAN yapılan yazılı açıklamada “ŞANLIURFA LONDRA’DA TANITILIYOR” başlığı mailde Londra’daki fuardan çekilen fotoğrafta Asuman Yazmacı bulunuyor.

İŞTE ŞANLIURFA TİCARET BORSASI’nın geçtiği bilgilendirme maili…

Şanlıurfa, Uluslararası nitelikte ve Dünya’da en büyük turizm fuarı olarak bilinen World Travel Marketing (WTM)’de tanıtılıyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen turizm fuarında oluşturduğu 1000 m2’lik EM 800 no’lu Holl’de Türkiye standında Şanlıurfa’ya da yer ayırdı. Fuar’da yapılan Şanlıurfa’nın tanıtımında Göbeklitepe’nin ön planda yer aldı. Şanlıurfa ile Göbeklitepe’yi Türkçe ve İngilizce anlatan broşür, VCD ve DVD’ler dağıtılmasının yanı sıra Şanlıurfa’nın tanıtım filmlerinin gösterimi de yapıldı.

184 ülke’nin temsil edildiği ve birçok ülke için turizm marketi olarak nitelendirilen WTM Fuarı’nda aracılığıyla Şanlıurfa ilk defa Uluslar arası çapta bir fuarda tanıtıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen’in de ziyaret ettiği Şanlıurfa Standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

World Trawel Market fuarına GAP İdaresi finansmanı ile katılan Şanlıurfa,  İngilizlerin ilgi odağı oldu.

World Trawel Market fuarına; Şanlıurfa Valisi Celalettin Karahocagil, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe,  GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan,  Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya katıldı.

ŞUTSO’nun Bilgilendirme maili

Ancak bugün ŞUTSO’dan yapılan yazılı açıklamada “Turizm Platformu Çalışmalarını Sürdürüyor” başlıklı bilgilendirme mailinde “Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) koordinasyonuyla oluşturulan Turizm Platformu’nun Şanlıurfa kent merkezinde bulunan turistik mekânlardaki inceleme çalışmaları sürüyor.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı Başkanlığındaki Turizm Platformu üyeleri,Turizmle ilgili kapsamlı bir rapor hazırlamak ve turizmdeki aksaklıklar ve problemlerin tespiti ile çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalara devam ediyor.

Turizm Platformu üyeleri, inceleme gezisi kapsamında Haleplibahçe Arkeopark ve Mozaik Müzesiniziyaret ederek Şantiye Şefi Eyyüp Ege’den müzenin durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Samsat Meydanı, Şurkav El Sanatları Merkezi, Ağaç Oymacılığı Kazazcılık, Gümüş işlemeciliği, Seramik İşlemeciliği, Keçecilik, Çulha Atölyeleri, Kurtuluş Müzesi, Müslüm Gürses ve Mutfak Müzeleri,Turizm Platformu üyeleritarafından ziyaret edilerek yapılan çalışmalar yerinde incelendi ve eksiklikler tespit edildi.

Gerçekleşen ziyarette El Sanatları Merkezinin tur programlarında gezi noktası olarak alınması giriş kısmına satış merkezi ve kafeterya yapılması, acentelerin buraya yönlendirilmesi çalışmalarına başlanması,fikri ortaya çıktı. Bu müzelerin tur programlarına alınması için çalışmalar yapılmasına ve öncelikle Seyahat Acentelerinin davet edilerek kapsamlı bir şehir merkezi turu yapılmasına karar verildi.

Gerçekleşen inceleme gezisine ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Platformu Başkanı Asuman Yazmacı, ŞUTSO Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan Abdurrahman Acı, Halil Savaş, Hasan Avşaroğlu, Mehmet Erdem, ŞUTSO Genel Sekreteri Faruk Yaşar, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Arslan, Asur Otel’den Murat Aslan Mehmet Turan,Dedeman Oteli’nden Berati Tuncer, Hilton Oteli’nden Abdurrahman Toprak, Kaliru Turizm’den Rahime Yaşar, Nüans Turizm’den Gürbüz Aksoy, Rehberler Derneği’nden Müslüm Çoban, Göbeklitepe Turizm’den Vedat Anlağan, Kançul Turizm’den Cahit Dönmezler ve Nihal Dörtkardeş katıldı” deniliyor.

 

Bu bilgi karışıklığını düzeltmek için cep'ten ulaşmaya çalıştığımız Asuman Yazmacı'ya ise ulaşamadık...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.