banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Askıya çıkan seçmen listelerinde son gün

Muhtarlık bölgelerinde 2 Eylül Çarşamba günü saat 08.00’de askıya çıkan seçmen bilgileri, bugün saat 17.00’de askıdan indirilecek.

Seçmenler askı süresince adres değişikliği talebinde bulunabilecek. Askı süresinin bitimi ile itirazların kabul edilmeyeceği belirtildi.

Seçmenler askı süresi içinde başvurularını, aşağıda sayılan belgelerle birlikte herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabileceklerdir.

Askıya  çıkarılan muhtarlık bölgesi, askı listelerinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik yahut nüfus olay bilgisi değişikliği bulunanlar, askı süresi (2 Eylül 2015 - 10 Eylül 2015) içinde nüfus müdürlüklerinde tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor.

Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin durumu

Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin, 2-10 Eylül 2015 tarihleri arasında; engellilik beyan formu ile bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerekiyor.

Öğrenci seçmenler ne yapacak

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına, yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmesi gerekiyor.

Yurt dışı seçmenler

Yurt dışındaki seçmenler 2 Eylül Çarşamba (Türkiye saati ile 08.00) ile 10 Eylül 2015 Perşembe (Türkiye saati ile 17.00) tarihleri arasında, seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt dışı olmasına rağmen yurt dışı seçmen kütüğünde ismi bulunmayanlar, kayıtlarında düzeltme yapmak isteyenler veya yerleşim yeri değişikliği yapmak isteyen seçmenler askı döneminde yurt dışında ise, bağlı bulundukları veya herhangi bir dış temsilciliğe şahsen başvurabilecek.

Başvuran seçmenin, adres beyan formu doldurması gerekiyor. Temsilcilikler, seçmen tarafından doldurulup imzalanan adres beyan formunu tarayarak Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna gönderecek.

Askı süresi dışında yapılacak hiçbir itiraz kabul edilmeyeceğinden, oy kullanacak vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.