banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Askıda Ekmek Projesi

Mardin merkez Artuklu ilçesinde görev yapan din görevlileri ve Fırıncılar Odası’nın birlikte hazırladığı, Artuklu ve İl Müftülüğünün destek verdiği “Askıda Ekmek” projesi devam ediyor. Kentteki tüm fırınlarda uygulanan proje sayesinde yardıma muhtaç aileler kolayca ekmeğe ulaşabiliyorlar.

Proje ile ilgili bilgi veren Fuat Yağcı Camii İmam Hatibi Hasan Yenigün, Askıda Ekmek projesi ile hayırseverlerin, ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden onlarla ekmeklerini paylaşmalarını sağlamaya çalışıldığını ifade etti.

Zenginler ile yoksullar arasında yardım köprüsü kurduklarını belirten Yenigün,  “Fırından ekmek alan hayırseverler, yoksullara vermek için istediği kadar ekmeğin parasını ödeyerek askıya ekmek bırakabiliyor. Böylece fakirlere, muhtaçlara daha fazla ekmek ulaştırmış oluyoruz.” dedi.

Yenigün, “Askıda Ekmek uygulaması ile maddi durumu iyi olan insanlar ekmek almak için fırına gittiklerinde kaç tane ekmek alacaklarsa bir ve daha fazla ekmeğin parasını ödeyebiliyorlar. Örneğin bir ekmek alıp, 2 ekmek parası vermek suretiyle, almadığı ekmeğin parasını da ihtiyaç sahiplerinin gelip alması için askıda bırakmış oluyor. Hayırseverlerin de ihtiyaç sahiplerinin de birbirini görmediği bu yardımlaşma modeli gösterişten uzak toplumsal fayda oluşturan bir yaklaşımdır. Din görevlileri olarak, bu uygulama ile sadece alan el ile veren eli gizliden buluşturmayı, muhtaç kardeşlerini hatırlatmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Projeye destek veren Artuklu Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Ümit Özonay ise, “Askıda ekmek projemiz, ihtiyaç sahiplerinin hayırseverler ile yüz yüze gelmeden ihtiyaçlarının karşılanmasını ve muhtaç insanlara ihtiyaç sahibi olmanın ezikliğinin hissettirilmemesini amaçlamaktadır.” dedi.

Mardin Fırıncılar Odası Başkanı Murat Sara da böyle bir projeye meslek odası olarak destek vermekten büyük bir memnuniyet duyduklarını aktardı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.