banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Askerin kriz belgesinde Çiçek'le ilgili şok ayrıntı

Askerin kriz belgesinde Çiçek'le ilgili şok ayrıntı

Zaman gazetesinin geçtiğimiz cuma günü yayınladığı '367 krizinin perde arkası' haberinin belgesinde Cemil Çiçek'le ilgili şok bir ayrıntı yer aldı.
Zaman  gazetesinin geçtiğimiz cuma günü yayınladığı '367 krizinin perde arkası' haberinin belgesinde Cemil Çiçek'le ilgili şok bir ayrıntı yer aldı. Belgede Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'ten AKP düşmanı ve TSK'ya yakın isim olarak bahsedilirken, AK Parti'nin kapatılmasınan ardından kurulacak yeni iktidarda buluncağı belirtiliyor.

Ergenekon davası sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın ofisinde ele geçirilen 51 No'lu DVD'deki bazı askeri yazışma ve belgelerinde  "Org. İlker Başbuğ'un gayrıresmi iletişim ve imaj danışmanı olarak görev yapan Doç.Dr. Nuran Yıldız ve faaliyetleri" konulu doküman yer alıyor.

İlker Başbuğ'un siyasetçiler ve akademisyenlerle arasındaki iletişimi de yürüten Yıldız'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanacak gelişmelere göre belirlenen senaryoları bu kişilere ilettiği belgeye yansıdı. Belgede dikkatlerden kaçan bir nokta da Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaptırılmaması ve AK Parti'nin kapatma davasıyla kapatılıp, siyasi yasakların da getirilmesiyle birlikte yeni oluşumda liderlik yapacak isimler oldu.

Belgede şu çarpıcı bilgilere yer verildi:

a) CHP'nin kendi istedikleri dışında bir AKP'linin (Milli Görüşçü-Fethullahçı) aday gösterilmesi durumunda, Meclis'teki oylamaya kesinlikle katılmayacağını,

b) Recep Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül-Bülent Arınç üçlüsünden birisinin aday olması halinde, CHP-ANAP-DYP'nin katılmadığı durumda, cumhurbaşkanının sadece AKP'nin cumhurbaşkanı olacağı ve bu yüzden TSK'nın başkomutanı olamayacağından hareketle, TSK'nın buna müdahale edeceği,

c) Bu müdahale neticesinde hükümetin düşeceği, bunun Anayasa Mahkemesi ile görüşülerek sağlandığının bizzat Org. Başbuğ tarafından ifade edildiği, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatacağı, Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül-Bülent Arınç üçlüsünün siyaset yapmasının yasaklanacağı ve böylece AKP kadrosunun değişeceği,

ç) Aydın Doğan'a bağlı medya kuruluşlarının sağlayacağı medya desteği ile Erkan Mumcu önderliğinde birleşen ANAP ve DYP'nin çekim gücü ile bu partiye katılacak TSK'ya yakın ve AKP düşmanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sinan Aygün, Abdüllatif Şener ve Cemil Çiçek gibi isimlerle bir oluşum sözü verildiği ve oluşumun müdahaleden sonraki ilk seçimlerde iktidara taşınacağına kesin gözüyle bakıldığı hususlarınının iletildiği bilgisi elde edilmiştir.

Belgedeki e önemli ayrıntılardan birini ise, AK Parti'de bakan olarak görev yapan Cemil Çiçek'ten 'TSK'ya yakın ve AKP düşmanı' olarak söz edilmesi oluşturuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.